X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
10/09/2019 |  15:41 | Izvor: RTRS

Banj bus vozi i u oktobru

Za mjesec dana, koliko je u funkciji panoramski mini bus, na Banj brdo je prevezeno oko 3.000 hiljade putnika, potvrđeno je u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.
Banj bus  (Foto:banjaluka.rs.ba) -
Banj bus (Foto:banjaluka.rs.ba)

Možemo biti zadovoljni odzivom naših sugrađana i turista jer je ova vrsta prevoza do najpoznatijeg banjalučkog izletišta opravdala naša očekivanja – istakao je šef Odsjeka za saobraćaj Slavko Davidović.

On je ukazao da je ove godine za ovaj prevoz angažovano veće vozilo, koje je prilagođeno osobama sa invaliditetom, majkama sa kolicima i malim bebama, kao i biciklistima koji mogu da unesu svoj bicikl u bus.

Direktorica humanitarne organizacije "Partner" Olivera Mastikosa, kaže kako je poslije dužeg vremena posjetila Banj brdo, pošto je "Banj bus" prilagođen i osobama sa invaliditetom.

Јoš od postavljanja rampe i zabrane kretanja vozilima, nisam bila u mogućnosti da posjetim Banj brdo. Sada smo, međutim, u prilici da, koristeći ovaj prevoz posjetimo ovo izletište, zbog čega sam zaista sretna, a vjerujem i brojne druge osobe sa invaliditetom – kaže Mastikosa.

Prema najavama iz resornog odjeljenja, prevoz na Banj brdo biće najvjerovatnije produžen i za period nakon 31.septembra, a u zavisnosti o vremenskih uslova biće donesena odluka da li će tada biti organizovana samo vikendom ili, kao i sada, svakodnevno.

Cijena prevoza je ista kao i prošle godine i iznosi 1 KM, a za djecu do pet godina je besplatno.

Polazna stanica mini busa je kod fabrike obuće Bema. Prema redu vožnje Banj bus radnim danom saobraća od 15.00 do 19.00 časova, a vikendom od 9.00 do 19.00 časova.