X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
13/09/2019 |  16:06 | Izvor: SRNA

Gojković: Slijede smjene u pojedinim organizacionim jedinicama

Direktor preduzeća Šume Republike Srpske Slaven Gojković rekao je Srni da niko od direktora šumskih gazdinstava koji posluju negativno nije dao ostavku, ali da će se u narednom periodu morati sprovesti određene smjene u nekim organizacionim dijelovima.
Slaven Gojković (Foto:Opština Derventa) -
Slaven Gojković (Foto:Opština Derventa)

- Danas smo se konsultovali sa resornim ministrom, pa ćemo u narednom periodu vidjeti gdje i šta možemo učiniti da bi se stabilizovalo funkcionisanje preduzeća i popravilo stanje u šumarstvu - dodao je Gojković.

On je podsjetio da su na jučerašnjoj sjednici Vlade Srpske doneseni određeni zaključci, među kojima je i da se podigne kvalitet proizvodnje preduzeća Šume Srpske"

- Cilj je da izađemo iz negativnih trendova poslovanja. Imamo punu podršku resornog ministarstva i Vlade Srpske, te ćemo ići ka tome da mijenjamo kadar koji ne radi svoj posao onako kako bi trebalo - rekao je Gojković.

Prema njegovim riječima, najviše problema ima u šumskim gazdinstvima "Romanija" sa Sokoca i "Drinić" u kojim bi moglo prvo doći do nekih promjena.

Gojković je napomenuo da su od 18 gazdinstava koji su negativno poslovali u prvih šest mjeseci ove godine, svega njih četiri imala negativno poslovanje na kraju prošle godine.

- Vjerujem da će do kraja godine stanje biti mnogo drugačije, jer je prvih šest mjeseci u poslovanju šumskih gazdinstava specifično, budući da na njega tada utiču različiti faktori - rekao je Gojković.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković pozvao je juče direktore 18 šumskih gazdinstava koja posluju negativno da sami napuste funkcije jer je cilj institucija stabilizacija preduzeća Šume Srpske, koje je u prvih šest mjeseci imalo gubitak od 2,6 miliona KM.