latinica  ћирилица
15/09/2019 |  11:05 ⇒ 12:24 | Autor: RTRS

Milići: Uređenje fasada i krovova stambenih zgrada

U Milićima je počelo uređenje fasada i krovova stambenih zgrada u okviru zajedničkog projekta opštine i zajednica etažnih vlasnika. Predviđeno je da budu uređene četiri stambene zgrade, nakon čega će i centar grada dobiti ljepši izgled.

Zahvaljujući projektu i saradnji lokalne uprave i stanara, četiri stare zgrade u Ulici solunskih junaka i Ulici Vojina Savića u centru Milića dobiće novi izgled i uređenu fasadu, a tri zgrade i novi krov. Građani zadovoljni što će zgradama biti vraćen stari sjaj i što će grad biti uređen.

Vrijednost projekta je 77 hiljada maraka, lokalna uprava izdvojila je 40 hiljada, zajednice etažnih vlasnika 25, a 12 hiljada kompanije "Boksit" i "Mileks".

- Mi smo prije tri godine donijeli pravilnik, odnosno odluku da uljepšavamo grad. Mislim da je ova akcija bitna i da ćemo je nastaviti i u narednim godinama i vidjećemo u skladu sa mogućnostima da izdvojimo i veća sredstva kako bi što bolje i što ljepše izgledao naš grad - rekao je Momir Lazarević načelnik opštine Milići.

Uređenje fasada trebalo bi da bude završeno u narednih petnaestak dana, a što se tiče zamjene krovne konstrukcije - do kraja godine.