latinica  ћирилица
17/09/2019 |  13:38 ⇒ 13:56 | Autor: SRNA

Nešić: Rehabilitacija puta Drinjača-Vlasenica 9,5 miliona KM

Vršilac dužnosti direktora preduzeća Putevi Republike Srpske Nenad Nešić zvanično je danas uveo preduzeće Zvornikputevi u radove na rehabilitaciji magistralnog puta Drinjača-Milići-Vlasenica, što je posao od 9,5 miliona KM.
Rehabilitacija magistralnog puta Drinjača-Milići-Vlasenica - Foto: SRNA
Rehabilitacija magistralnog puta Drinjača-Milići-VlasenicaFoto: SRNA

  Nešić je novinarima izjavio da je riječ o rehabilitaciji magistralnog puta M-19, konkretno dionice Drinjača-Milići-Vlasenica u dužini od 31.758 metara.

Ističući da je rok završetak posla 24 mjeseca, Nešić je rekao da će dinamiku radova određivati uslovi rada, odnosno vremenske prilike, kao i mogućnost samog izvođača preduzeća "Zvornikputevi".

- Ovo je dio projekta rehabilitacije magistralnog puta od Zvornika do Istočnog Sarajeva - rekao je Nešić i naglasio da će radovi, vjerovatno, biti nastavljeni u narednoj godini od Vlasenice preko Han Pijeska do Podromanije.

On je napomenio da je planirano da se uvrsti i izgradnja treće usponske trake, i to od Milića, preko Romanije do raskršća Istočno Sarajevo-Pale-Јahorina.

- Završetkom ovih radova, istok Republike Srpske dobio bi revitalizovanu putnu mrežu, čime bi saobraćaj bio bezbjedniji i brži - naglasio je Nešić.

Direktor preduzeća Zvornikputevi Јelenko Vasić rekao je da je angažovan dio mehanizacije ovog preduzeća na rehabilitaciji magistranog puta od Drinjače do Vlasenice.

-Zvornikputevi su kadrovski i tehnički osposobljeni za ove radove, čiji je rok izgradnje 24 mjeseca - rekao je Vasić i izrazio očekivanja da će radovi, predviđeni ovim projektom, biti završeni i prije roka.