latinica  ћирилица
17/09/2019 |  18:14 ⇒ 18:35 | Autor: RTRS

Broj pristiglih koverata premašio milion

Do sada je za nagradnu igru "10 računa izbroji i stan osvoji", koju organizuju Vlada Republike Srpske i Udruženje ekonomista Republike Srpske "SWOT" s ciljem suzbijanja sive ekonomije, pristiglo 1.034.471 koverta s računima.
Koverte (Foto:atvbl) -
Koverte (Foto:atvbl)

Јavnost Republike Srpske nestrpljiva je da čuje ko će postati vlasnik prvog stana u Banjaluci, koji će Vlada Republike Srpske, u nedjelju 22.septembra, dodijeliti u okviru Nagradne igre "10 računa izbroji i stan osvoji".

Riječ je o dvosobnom stanu, površine 53,15 metara kvadratnih, koji se nalazi u novogradnji u Ulici Karađorđeva 79 u Banjaluci.

Trošak plaćanja poreza na dobitak za stan snosiće Vlada Republike Srpske, a Notarska komora Republike Srpske snosiće troškove prepisa i knjiženja stana.

Podsjećamo, u prvom izvlačenju u trci za stanove u Banjaluci, učestvuju učesnici čije su koverte predate na šalterima Pošta Srpske ili ubačene u poštanske sandučiće do posljednjeg radnog dana koji prethodi danu izvlačenja. Sve koverte koje ne budu izvučene u prvom kolu, ostaju i učestvuju i u svim narednim izvlačenjima.

Izvlačenja nagrada održaće se javno, u direktnom TV prenosu emisije "10 računa izbroji i stan osvoji", u programu Radio-televizije Republike Srpske. TV prenos počinje u 20 časova. Pored novog stana, učesnike u nedjelju očekuje i pet vaučera u vrijednosti od 500 KM koje mogu potrošiti u prodajnim objektima "Bingo".

Te večeri biće izvučeno i pet dobitnika vaučera od 500 maraka, te po jedan dobitnik vaučera od 1.000 i 2.000 maraka, koje će srećni vlasnici imati priliku da zamijene za robu u poslovnicama "m:tela", piše portal "SWOT".

Dobitnik drugog stana u ovoj nagradnoj igri, koja je počela 15. jula, biće poznat 29. septembra, trećeg 6. oktobra, a četvrtog 13. oktobra, do kada građani mogu slati koverte.