X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
07/10/2019 |  11:31 | Izvor: SRNA

Foča: Studentska pozorišna trupa igrala za brucoše i malu Helenu

Tokom pozorišne predstave dobrodošlice za brucoše "Mamin sin", koju je izvela Studentska pozorišna trupa u Gradskom pozorištu Foča, prikupljeno je 300 KM za liječenje Helene Gavran.
Studentska pozorišna trupa u Gradskom pozorištu Foča - Foto: SRNA
Studentska pozorišna trupa u Gradskom pozorištu FočaFoto: SRNA

Publiku su činili brucoši Medicinskog i Bogoslovskog fakulteta u Foči, a gledali su predstavu "Mamin sin", rađenu prema tekstu i u režiji studenta i predsjednika fočanske trupe Mirjane Radović, koja na komičan način govori o aktuelnim problemima društva i narušenim rodbinskim odnosima oličenim u porodici Rikalo.

Mirjana Radović, koja tumači ulogu Anđelije, nakon sinoćne predstave istakla je da je zadovoljna odzivom publike. 

- Bilo je dosta brucoša i studenata starijih godina. Prikupljeno je 300 KM, što je sasvim dovoljno za finansije kojima raspolažu studenti. Imali smo human motiv, ispunili smo ono što smo planirali, a ujedno su nam se javili studenti koji žele da se priključe trupi - rekla je Radovićeva.

Osim Radovićeve, u ovom komadu igrali su Dejan Radović, Igor Krnjić, Andrijana Јovanović, Nikola Stjepanović i Nemanja Mitrović.

Studenti su predstavom pozdravili brucoše i pomogli liječenje četvorogodišnje Helene Gavran koja boluje od tumora na mozgu.

Helena je stigla na kliniku u Parizu, a liječenje će koštati 546.000 evra.

U Foči je organizovano više humanitarnih akcija za Helenu Gavran i Nemanju Starovića, nepokretnog mladića, a na dva odbojkaška meča muškog i ženskog tima "Maglića" u Premijer ligi BiH za njih dvoje proteklog vikenda prikupljeno je 1.200 KM.