latinica  ћирилица
07/10/2019 |  21:14 ⇒ 22:50 | Autor: RTS

Kako će HRT morati da se "iskupi" Albancima?

Hrvatska radio-televizija juče je izbore na Kosovu i Metohiji ilustrovala srpskom zastavom. To i ne bi bilo tako čudno da Hrvatska nije među prvima priznala samoproglašenu nezavisnost Kosova. Ovaj "propust" HRT-a naljutio je Albance, piše Indeks.
HRT izbore na Kosovu i Metohiji najavio srpskom zastavom - Foto: Screenshot
HRT izbore na Kosovu i Metohiji najavio srpskom zastavomFoto: Screenshot

Saborska zastupnica iz redova albanske manjine Ermina Ljekaj Prljaskaj objavila je na Fejsbuku da su se ona i kosovski ambasador u Zagrebu Gezim Kasapoli sastali sa šefovima HRT-a povodom navedene "greške".

Na sastanku je, prema pisanju portala Indeks, bio i glavni direktor HRT-a Kazimir Bačić.

Indeks prenosi da je Ermina Ljekaj Prljaskaj na Fejsbuku napisala da su se predstavnici Albanaca sa vrhom HRT-a dogovorili da se pokrene disciplinski postupak protiv radnika koji su napravili "propust", te da saborska zastupnica i ambasador gostuju na HRT-u.

Takođe, kako piše u objavi na Fejsbuku, dogovoreno je i da HRT-ova ekipa ode na Kosovo i tamo napravi prilog, te da jedini izvor za situaciju na Kosovu bude "isključivo Radio-televizija Kosovo", prenosi Indeks.

Za posljednji zahtjev o RTK kao jedinom izvoru portal Indeks ocenjuje da je "posebno nevjerojatno". 

- Ako je to doista dogovoreno na sastanku HRT-ovih čelnika i nje te kosovskog veleposlanika, mimo normalne procedure, ne samo da je pogrešno, nego je i skandalozno - konstatuje Indeks.