latinica  ћирилица
16/10/2019 |  14:07 ⇒ 14:10 | Autor: SRNA

Podrška ministarstva za nabavku opreme Doma zdravlja Višegrad

Ministar lokalne uprave i samouprave Republike Srpske Lejla Rešić rekla je da je resorno ministarstvo odobrilo 16.500 KM za sufinansiranje projekta Doma zdravlja Višegrad za nabavku opreme za ultrazvučnu dijagnostiku.
Višegrad: Rešić - Đurević - Foto: SRNA
Višegrad: Rešić - ĐurevićFoto: SRNA

Nakon sastanka sa načelnikom ove opštine Mladenom Đurevićem, Rešićeva je izjavila novinarima da je raduje da se Višegrad u poslednje dvije ili tri godine može prepoznati u pozitivnom smislu, što je zadovoljstvo svih koji imaju priliku da vide tu promjenu.

- Opština Višegrad je naslijedila višak zaposlenih i to je načelniku Đureviću bio veliki teret. Opredjeljenje Vlade nije bio da ostavlja ljude bez posla nego da planiramo zapošljavanje i da ne prelazimo broj koji je bio tada jer bi ugrozili funkcionisanje - rekla je Rešićeva.

Prema njenim riječima, opština Višegrad je počela da se bavi ovim problemom i sada se broj radnika smanjuje prirodnim, planskim aktivnostima što je veoma važno.

Ona je istakla da je načelnik opštine Višegrad ulagao u projekte samozapošljavanja i za podsticanje mladih, te izrazila uvjerenje da će tako biti i dalje.

Đurević je naveo da je na sastanku sa Rešićevom dogovoren niz aktivnosti, te istakao da očekuje da će imati punu podršku ovog ministarstva i da će raditi na novim zajedničkim projektima.

- Razgovarali smo o broju zaposlenih u opštini i o Zakonu o lokalnoj upravi i samoupravi. Pokazali smo da imamo volju i želju da riješimo problem viška zaposlenih i dobili smo pohvalu za sve što je do sada urađeno - rekao je Đurević.

On je istakao da su s ciljem riješavanja pitanja viška zaposlenih uvedene konkretne mjere, kao što su stimulativne otpremnine, te da je lani sedam radnika uzelo otpremnine, a četvoro otišlo u penziju, što je najbolji način za usklađivanje broj zaposlenih u lokalnim upravama sa zakonskim propisima.