X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
18/10/2019 |  20:30 ⇒ 20:34 | Izvor: RTRS

U KPZ Banjaluka održana komemoracija za Branislava Ernauta

U Kazneno popravnom zavodu Banjaluka održana je komemoracija povodom smrti tragično preminulog Branislava Ernauta.
Komemoracija za Branislava Ernauta - Foto: RTRS
Komemoracija za Branislava ErnautaFoto: RTRS

Ernaut (36) je obavljao poslove komandira vanjskog obezbjeđenja u KPZ Banjaluka, a pred njegovim kolegama i ožalošćenom porodicom pročitani su telegrami saučešća, između ostalih direktora policije Srpske Darka Ćuluma i ministra Republike Srpske i predsjednika Socijalističke partije Petra Đokića.

Komemoracija je počela minutom ćutanja, a u čast Branislava Ernauta Kiće, postrojena je posebna jedinica policije KPZ, kojoj je i sam pripadao. Prisutni su se upisali u knjigu žalosti a ožalošćenim prijateljima, kolegama, djevojci i porodici pokojnog Ernauta obratili su se načelnik zatvorske policije Goran Prosan i direktor KPZ Banjaluka Goran Selak.

- Napustio nas je veliki čovjek kojeg ćemo se sjećati zauvijek. Nedostajaće svima koji su ga poznavali i svima nama koji smo imali čast da budemo njegove radne kolege, prijatelji i braća - istakao je Selak tokom komemoracije.

Foto: RTRS

Ernaut je preminuo u Beogradu 16. oktobra od posljedica pucanja aneurizme u mozgu, nakon što mu je dan ranije pozlilo tokom trčanja u banjalučkom parku Mladen Stojanović.

Sahrana će se održati sutra, 19. oktobra, u 13.00 časova u Lušci Palanci kod Sanskog Mosta.