latinica  ћирилица
20/10/2019 |  16:07 ⇒ 16:51 | Autor: RTRS

Kovačević: Dodik za godinu dana uradio više nego Ivanić u kompletnoj karijeri (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva Milorad Dodik je u Predsjedništvu BiH uradio mnogo više nego što je Mladen Ivanić uradio, u svojoj cijeloj političkoj karijeri, rekao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević komentarišući današnju izjavu Ivanića da Dodik nije uradio ništa u dosadašnjem dijelu svog mandata u Sarajevu.
Radovan Kovačević - Foto: RTRS
Radovan KovačevićFoto: RTRS

Kovačević je rekao da će SNSD pokušati da u narednom mandatu popravi sve ono što je, kako je rekao PDP, radio pogrešno.

- Kada oni govore o rezultatima, oni su takvi da su samo nanosili štetu Republici Srpskoj, kako na unutrašnjem, tako i međunarodnom planu - rekao je Portparol SNSD-a.

Podsjetio je da je Ivanić bio predavač na Političkoj akademiji SDA.

- I da je tamo govorio, nadajući se da će SDA opet da ga uzme za svog malog partnera, da je on taj koji je lično zaslužan za prenos svih značajnih nadležnosti sa Srpske na nivo BiH, gdje je on njima rekao da je on najviše doprineo tome da BiH bude država - neveo je Kovačević i dodao - Isto tako ne smijemo da zaboravimo da je Crnadak učestvovao u jednoj lažnoj međunarodnoj kampanji, kada je optuživao Srpsku da formira paravojne formacije i da će Srpska da izazove ratne sukobe ako su svi u Srpskoj bili svjesni da to nema nikakve veze sa realnošću.

Naveo je da su to radili ne bi li na neki način prizvali međunarodnu zajednicu.

- Ne bi li prizvali do nove međunarodne intervencije na Republiku Srpsku jer su oni svjesni da na izborima i kod građana Srpske nikada neće dobiti podršku - rekao je Kovačević.

Kovačević je rekao da se njihov rezultat i njihova politika možda najbolje ogleda kroz izborni rezultat Ivanića, koji je doživio najubjedljiviji poraz u istoriji izbora Srpske.

- Kada je u pitanju njihova priča o NATO, moram da kažem da je nekada u Srpskoj postojao konsenzus svih političkih partija da je potrebno da Srpska i BiH idu ka članstvu u NATO i da su se u skladu sa tim konsenzusom, za koji su glasali sve političke stranke u Srpskoj, ponašali predstavnici Republike Srpske na nivou BiH iz SNSD-a - rekao je Kovačević.

Istakao je da je kasnije došlo do promjene stava u Srpskoj, te da je u Narodnoj skupštini usvojena rezolucija o proglašenju vojne neutralnosti Srpske, što je moralo da bude obaveza za sve predstavnike Republike Srpske na nivou BiH.

- Nažalost, Ivanić je par mjeseci poslije usvojio Strategiju spoljne politike BiH u kojoj je jasno naznačeno da je MAP, dakle, put prema članstvu u NATO dio kompromisa u BiH - rekao je Kovačević i dodao da je to bila notorna laž i rigidno ignorisanje volje građana Srpske iskazano u njenoj najznačajnijoj zakonodavnoj instituciji - Narodnoj skupštini.