latinica  ћирилица
05/11/2019 |  08:49 ⇒ 08:54 | Autor: SRNA

Dačić se zahvalio ambasadoru u Teheranu za rješavanje slučaja otete djece

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić primio je ambasadora Srbije u Iranu Dragana Todorovića i istakao njegov i doprinos Ambasade Srbije u Teheranu u rješavanju slučaja otete djece Slavice Burmazović koja su, nakon četiri godine, vraćena majci u Beograd.
Doček otete djece na aerodromu  (Foto: Milan Ilić/RAS Srbija) -
Doček otete djece na aerodromu (Foto: Milan Ilić/RAS Srbija)

Dačić je pohvalio ambasadora Todorovića, ističući da je svojim predanim angažovanjem doprinio pozitivnom ishodu ovog komplikovanog i dugotrajnog procesa, kao i za to što je lično dopratio djecu iz Teherana u Beograd.

On je rekao da ovo predstavlja dobar primjer angažmana srpske diplomatije u slučajevima kad je građanima Srbije u inostranstvu potrebna pomoć i zaštita, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Slavici Burmazović, kojoj je bivši suprug Ejup Sabri Јundžu, prije četiri godine oduzeo troje djece i odveo ih najprije u Tursku, a potom u Iran, djeca su vraćena prošle sedmice.

Dečak od osam i djevojčice od 14 i 15 godina stigli su na beogradski Aerodom "Nikola Tesla" u pratnji ambasadora u Teheranu Dragana Todorovića.