latinica  ћирилица
08/11/2019 |  12:18 ⇒ 14:06 | Autor: SRNA

Dodik: Komšićev poziv francuskom ambasadoru - zabijanje glave u pijesak

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je za Srnu da je poziv Željka Komšića upućen ambasadoru Francuske u BiH Gijomu Rusonu na hitan razgovor, zbog izjave francuskog predsjednika Emanuela Makrona da je BiH tempirana bomba jer se suočava sa povratkom džihadista, zabijanje glave u pijesak i bježanje od problema, koje političko Sarajevo uporno radi 25 godina.
Milorad Dodik - Foto: SRNA
Milorad DodikFoto: SRNA

- Umjesto da se na najodgovornijim mjestima u BiH prodiskutuje o problemu povratnika sa ratišta po Bliskom istoku i stvarnoj prijetnji od terorizma u BiH, ovdje se napada svako ko o tome ne želi i neće da ćuti, a sada je na red došao i predsjednik Francuske Emanuel Makron - naglasio je Dodik.

Na pitanje Srne da prokomentariše Komšićev poziv upućen Rusonu, srpski član Predsjedništva BiH rekao je da stavovi koje Komšić javno iznosi ili koje će tim povodom saopštiti francuskom ambasadoru nisu stavovi BiH, jer o njima ne postoj saglasnost unutar Predsjedništva BiH.

Iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH saopšteno je da će Komšić danas pozvati na razgovor ambasadora Francuske u BiH zbog izjave francuskog predsjednika Emanuela Makrona da je BiH tempirana bomba zbog povratka ratnika terorističke organizacije Islamska država.

Najavljeno je da će Komšić od Rusona tražiti da razjasni stavove koje je predsjednik Francuske iznio u listu Ekonomist.

Makron je naveo da je BiH tempirana bomba koja kuca tik uz Hrvatsku i suočava sa problemom povratka džihadista, te istakao da se moraju reformisati procedure za članstvo u EU, "jer one više ne služe svrsi, nisu strateške, niti političke, već previše birokratske i nepovratne".