latinica  ћирилица
23/11/2019 |  14:15 | Autor: SRNA

Vučić: Sastanak sa Putinom će proteći u dobroj vjeri

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ne vidi nijedan razlog da sastanak sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom 4. decembra u Moskvi ne prođe u "dobroj vjeri" i da ne bježi od toga da bilo šta razjasne, ukoliko to bude potrebno.
Aleksandar Vučić - Foto: SRNA
Aleksandar VučićFoto: SRNA

- Ako je potrebno da bilo šta razjašnjavamo – ne bježim od toga. Savjest mi je čista kao suza - rekao Vučić u Novom Sadu odgovarajući na pitanje novinara kako će se priče o špijunaži reflektovati na susret sa Putinom i međusobne odnose dvije zemlje.

Vučić je naveo da se Beograd priprema za posjetu Moskvi, gdje će imati veliku i ozbiljnu delegaciju, jer je u pitanju izuzetno važan susret.

On smatra da Rusija može da bude ponosna na prijateljstvo Srbije prema toj zemlji i želi da vjeruje u prijateljstvo Moskve prema Srbiji.

Vučić je rekao da predsjednika Putina smatra iskrenim prijateljem Srbije, te podsjetio da je Srbija jedina zemlja koja nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji i koja nigdje i ni u jednom forumu nije glasala protiv interesa Rusije.

- Srbija je jedina zemlja van zemalja evroazijske unije koja, ne računajući Kinu, održava stalne vježbe sa Ruskom armijom i u svakom pogledu smo veoma bliski. Јa ne vidim nijedan razlog da taj sastanak ne prođe u dobroj vjeri - rekao je Vučić.

On je poručio da njegovi politički protivnici Dragan Đilas i Marinika Tepić, koji su u javnost iznijeli navodne dokaze o tome da Srbija izvozi oružje u Ukrajinu, žele da nanesu ogromnu štetu Srbiji.

- Optužili su nas da ubijamo rusku decu tako što Srbija zarađuje prodajući granate Ukrajini. Hteli su dodatno da otežaju svojoj zemlji odnos sa Rusijom, a sinoć smo videli da su Đilas i Tepićeva pokazali dokument koji je trebalo da dokaže krivicu Srbije oko minobacačkih granata - rekao je Vučić.

On je naveo da su Đilas i Tepićeva sakrili dvije stranice dokumenta, koje pokazuju da je Srbija uradila sve po zakonu i da ništa nije izvezla u Ukrajinu.