latinica  ћирилица
23/11/2019 |  17:40 ⇒ 19:40 | Autor: SRNA

Vučić potvrdio: Na Sretenje usvajanje deklaracije o vojnoj neutralnosti

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da bi na Sretenje, 15. februara, u Skupštini Srbije trebalo da bude usvojena deklaracija o političkoj nezavisnosti i vojnoj neutralnosti zemlje.
Aleksandar Vučić (Foto: predsednik.rs) -
Aleksandar Vučić (Foto: predsednik.rs)

Vučić je rekao novinarima na Paliću da bi to bila jedna vrsta potvrde unutrašnje i spoljne politike Srbije, za koju misli da je dala rezultate i izazvala poštovanje cijelog svijeta.

On smatra da Srbija to treba da uradi, ne zbog sebe, već zbog budućih generacija".

- Važno je da kad potvrdite jedan kurs, onda vas i drugi posmatraju na taj način. Meni je nedavno belgijska premijerka rekla: "Vi u Srbiji, i vi Aleksandre, poznati ste po tome da imate samostalnu i nezavisnu politiku". Znate li kakva je to čast i kakva je to rijetkost čuti u današnjim evropskim okvirima - kaže Vučić.

On je dodao da je na to ponosan.

Predsjednik Srbije kaže da je i to jedan od razloga što mađarski prijatelji cijene Srbiju - jer ima autohtonu, autonomnu, samostalnu i nezavisnu politiku, što ide za svojim interesima, poštujući sve druge, a ne mora uvijek da bude "prišipetlja" svemu što neko drugi donese kao odluku.

- Sami biramo kada ćemo za nešto da glasamo, a kad nećemo. To je veoma važno i doprinosi daljem i većem ugledu Srbije - zaključio je Vučić.

Povezane vijesti:

Beograd na Sretenje donosi deklaraciju o vojnoj neutralnosti