latinica  ћирилица
26/11/2019 |  11:45 ⇒ 20:25 | Autor: RTRS

Poreska uprava Srpske - pozitivan trend u naplati javnih prihoda

Poreska uprava Republike Srpske za deset mjeseci ove godine na račun javnih prihoda prikupila je ukupno 2 milijarde i 79 miliona maraka, što je za 59,2 miliona više u odnosu na isti period prošle godine.

Direktor Goran Maričić kaže da se taj trend može pripisati svakodnevnim aktivnostima koje preduzima Poreska uprava u okviru svojih nadležnosti, ali i stabilnoj političko-ekonomskoj situaciji, povećanju broja zaposlenih i registrovanih radnika u sistem doprinosa, kao i rastu plata i u realnom i u javnom sektoru.

Maričić je novinarima u Banjaluci, gdje su organizovani prvi Dani otvorenih vrata Poreske uprave, rekao da je cilj ove trodnevne manifestacije da ova služba bude dostupnija, prije svega za medije.

Govoreći o planovima za naredni period, Maričić je naveo da su oni definisani strateškim ciljevima Uprave za period 2019-2021. godina, a to je, između ostalog, borba protiv sive ekonomije, uvođenje svih vrsta elektronskih usluga, onlajn komunikacija sa poreskim obveznicima, pojednostavljenje procedura u izvršenju obaveza.