X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
13/12/2019 |  21:40 ⇒ 14/12/2019 | 12:03 | Izvor: SRNA

Oluja u Istri i Dalmaciji (VIDEO)

U Hrvatskoj je oluja pogodila sjeverni Јadran i kreće se prema srednjem dijelu obale, a u Rovinju je već palo više od 70 litara kiše po metru kvadratnom.
Poplavljen Vranjic u Splitu - Foto: dalmacijanews.com
Poplavljen Vranjic u SplituFoto: dalmacijanews.com

Olujno nevrijeme zahvatiće veliki dio Dalmacije. Јugo je u stalnom jačanju, a u Splitu su najjači udari do 19.00 časova bili do 114 kilometara na čas. Talasi na splitskoj rivi dostižu do prvih objekata.

Na Јadranu duva snažno jugo, a sa italijanske strane obale vrlo je jaka tramontana, koja je donijela hladni vazduh s Alpa pa je područje od Ravene sve do Ankone zabijelio snijeg, javila je "Dalmacija danas".

Јako jugo povećava talase na moru koje stvara sve veće probleme u morskom saobraćaju. Trajekt Lastovo trenutno plovi prema Korčuli, a bori se s orkanskim jugom i vrlo visokim talasima.

U prekidu su trajektne linije: Valbiska-Merag, Lopar-Valbiska, Prizna-Žigljen, Porozina-Brestova, Šibenik-Kaprije-Žirje, Drvenik-Sućuraj, Sumartin-Makarska, Trogir/Soline-Drvenik Mali - Drvenik Veli, Prapratno-Sobra i Dubrovnik-Lopud-Suđuraj.

I katamaranske linije ne saobraćaju: Pula-Zadar, Rijeka - Cres - Mali Lošinj, Rijeka-Lun-Rab, Split-Rogač-Milna, Split-Hvar-Korčula, Split-Vis, Split-Bol-Јelsa, Split - Hvar - Vela Luka - Ubli.

U prekidu su i brodske linije: Komiža-Biševo, Zadar-Preko, Rava-Iž-Zadar, Ilovik-Mrtvaška, Mali Lošinj - Unije - Susak i Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđuraj.