latinica  ћирилица
15/12/2019 |  20:01 ⇒ 20:05 | Autor: RTRS

U Milosavcima kod Laktaša otvoren društveni dom

U Milosavcima kod Laktaša otvoren je adaptirani društveni dom. Mještanima ga je na upotrebu predao srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Na mjestu devastirane četverogodišnje osnovne škole izgrađene davne 1954. godine sada se nalazi moderan višefunkcionalan društveni dom u čiju adaptaciju su mještani Milosavaca učestvovali sa 6.000 maraka.

- Ovaj objekat će nam služiti za najljepše moguće svrhe, ali ne daj bože i za ono najgore, jer ovo je znači sada jedini objekat koji imamo u selu - istakao je Radiša Vrhovac, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Milosavci.

Osim 54.000 maraka za sanaciju doma u Milosavcima opština Laktaši namjerava slične aktivnosti realizovati i u ostalim djelovima opštine.

- Sigurno da nam je prioritet dom u Šušnjarima, jer je to jedan veći objekat i dosta je devastiran pa ćemo pokušati tražiti načina kako i taj problem da riješimo - naglasio je Ranko Karapetrović, načelnik opštine Laktaši.

Adaptacija i izgradnja novih domova u Lijevčanskom i Župskom dijelu opštine Laktaši pokazuje namjeru da se ostane na ovim prostorima, rekao je u obraćanju srpski član Predsjedništva, BiH.

-  Srbi su naučili, a to istorija najbolje pokazuje da tamo gdje nismo imali državu nismo imali ni slobodu - naglasio je Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH.

Poslije završetka sanacije domova u drugim sredinama uslijediće vanjsko uređenje prostora. Osim sredstava budžeta opštine Laktaši za ove namjene pomoć će stići i sa republičkog i državnog nivoa.