latinica  ћирилица
24/12/2019 |  13:11 ⇒ 19:43 | Autor: RTRS

Pavić podnio ostavku na mjesto predsjednika DNS-a

Marko Pavić je danas podnio neopozivu ostavu na funkciju predsjednika DNS, saopšteno e iz ove stranke.
Marko Pavić - Foto: SRNA
Marko PavićFoto: SRNA

Kako je navedeno, na ovaj potez Pavić se odlučio zbog zdravstvenih razloga i zato što bi mu dalje aktivnosti ugrozile zdravlje, pa i život.

- Želim da doprinesem razrješavanju problema koji prate DNS od saopštavanja rezultata posljednjih parlamentarnih izbora - naveo je Pavić.

On je zahvalio svim iskrenim članovima DNS-a na dobroj saradnji.

- Neka mi ne sude samo oni kojima sam ikakvo dobro učinio - naveo je Pavić.

I Dragutin Rodić podnio ostavku

Dragutin Rodić podnio je neopozivu ostavku na mjesto zamjenika predsjednika DNS-a i generalnog sekretara ove stranke zbog, kako je naveo, saznanja da je neopozivu ostavku podnio lider stranke Marko Pavić, te smatra da bi njegov politički rad u ovim okolnostima na navedenim stranačkim funkcijama bio bespredmetan.

- Više od 20 godina sam intenzivno sarađivao sa predsjednikom DNS-a, od 2004. godine kao generalni sekretar, a od ove i kao zamjenik predsjednika DNS-a - naveo je Rodić u ostavki koju je dostavio i Glavnom odboru DNS-a.

On je naveo da je gradio i sprovodio politike DNS koja je dovela do neprestanog rasta članstva, izbornih rezultata i broja glasova građana.

- To danas više nije ta politika, na sceni je borba za primat u stranci i to na način kako se to u DNS-u nikada nije dešavalo. Uvijek je to bila institucionalna politika po čemu smo bili prepoznatljivi - ocijenio je Rodić.

On je istakao da je sunovrat DNS-a počeo kada je stranka postigla najbolje izborne rezultate.

Rodić je zahvalio najbližim saradnicima, članovima DNS-a, biračima i poštovaocima politike ove stranke.

Povezane vijesti:

Trninić će do kraja dana biti smijenjen