latinica  ћирилица
05/01/2020 |  13:43 ⇒ 19:59 | Autor: RTRS

Provedite Božić uz RTRS: Cjelodnevni otvoreni program od 06.00 časova

I ove godine proslavite najradosniji hrišćanski praznik uz Radio-televiziju Republike Srpske.

U otvorenom programu, koji počinje od 06.00 časova, potrudićemo se da prazničnu atmosferu i radost Božića podijelimo sa gledaocima u kom god dijelu Srpske, pa i šire, oni bili.

Božić je dan kada mi imamo posebnu želju, a to je da unesemo dodatnu radost i toplinu u domove naših gledalaca. Zato se svake godine ekipa Redakcije zabavnog programa potrudi da ovaj dan za njih ne bude samo posao, nego širenje radosti i ljubavi kroz TV program.

U Božićnom jutru, vaši domaćini od 06.00 do 09.00 časova biće Sanja Popović i Danijel Dakić, kao i naše reporterske ekipe iz cijele Republike Srpske. Saznaćumo kako se pravi česnica po recepturi naših prabaka, ali i kako nastaje najukusniji biblijski hljeb s medom te solju iz Mrtvog mora. Uživaćemo u šarenilu običaja, upoznati vrijedne domaćine, slavićemo porodicu kao najvažniju strukturu društva, ali se i dobro zabaviti uz tamburaše.

Slavlje se nastavlja i od 12.30 časova, kada počinje sedmočasovni otvoreni program Radost Božića. Verica Kalaba i Srđan Radanović provjereni su voditeljski tandem kada je ovakva vrsta programa u pitanju. Kroz putovanje Srpskom, ali i regionom, zavirićemo u svaki kutak, te čuti i vidjeti više o pravoslavnim običajima, vjeri, tradiciji.

Ugostićemo zdravičara, guslara, vezilje, pletilje... ali i uz pratnju orkestra Perice Јaćimovića čuti Lepu Lukić, Merimu Njegomir, Nadu Obrić, Danku Stojiljković, Čedu Markovića, Đorđa Čavića, te Јasnu Đokić koji će odabranim pjesmama našeg muzičkog urednika Aleksandra Јošića atmosferu dovesti do topline oko srca, baš kako i dolikuje najradosnijem prazniku. Za tradicionalnu igru i pjesmu zadužena su kulturno-umjetnička društva.

Nakon centralnog Dnevnika u emisiji Iskre Božića, koja počinje od 20.10 časova, iz praznično okićenog studija pozdraviće vas naši Sandra Đukanović i Gvozden Šarac. Da veselje bude što bolje, nastupiće velikani narodne muzike - Ana Bekuta, Snežana Đurišić, te Marinko Rokvić.

Udruženje žena Previja iz Ribnika će nam pripremiti božićnu trpezu, a veče neće proći bez zdravice za koju je zadužen zdravičar - Hercegovac u Krajini, Rade Banjanin. Naravno, sve je protkano divnim životnim pričama.

Dakle - red pjesme, red igre, red običaja i vjerujemo da će sve generacije iskreno uživati u toplim domovima i odličnom prazničnom programu.

Naša preporuka jeste da ovog dana budete brži i od onih najbržih, jer smo mi i naši prijatelji pripremili mnogo poklona.

Radujmo se zajedno kroz cjelodnevni otvoreni program Radio-televizije Republike Srpske.