latinica  ћирилица
11/01/2020 |  19:37 ⇒ 20:02 | Autor: RTRS

Vlasenica: Ljubav prema Srpskoj kroz crteže i stihove (FOTO)

Dan Republike Srpske obilježen je i u Vlasenici. Održana je svečana akademija i izložba likovnih radova učenika na temu "Republika Srpska".

Ovu manifestaciju organizovali su Pedagoški zavod Republike Srpske i opština Vlasenica.

Ljubav prema Republici Srpskoj kroz crteže i stihove. Na konkurs Pedagoškog zavoda prispjelo je više od dvije i po hiljade likovnih i 359 literarnih radova osnovaca i srednjoškolaca iz cijele Srpske.

Foto: SRNA

Za najbolji literarni rad u kategoriji osnovaca nagrađen je Danijel Miljatović.

- Pisao sam kako ljudi trebaju da ostanu u svojoj domovini i da ne trebaju da idu, da ne trebaju da idu u inostranstvo - rekao je Miljatović.

Nagrada za najbolji likovni rad u kategoriji srednjoškolaca pripala je Ivanu Pekiću iz Šekovića, koji je naslikao nobelovca Ivu Andrića.

- Uradio sam portret Ive Andrića, a koristio sam tehniku sjenčenja. Ovaj rad mi mnogo znači, želim da i dalje nastavim sa crtanjem - istakao je Pekić.

Akademiju je obilježio i kulturno-zabavni program. Vlasenica se pokazala kao odličan domaćin.

Foto: SRNA

- Cilj je da i našim učenicima, najmlađim učenicima u osnovnoj i srednjoj školi i predškolskim ustanovama razvijamo patriotski odnos prema Republici Srpskoj - poručio je Predrag Damjanović direktor Pedagoškog zavoda Republike Srpske.

Načelnik opštine Šekovići Miroslav Kraljević dodao je da je Srpska nešto najvrijednije što mi imamo, bez sumnje.

- Republika Srpska je naš život. Republika Srpska je garant postojanja i opstanka Srba na ovom prostoru, s ove strane Drine i danas mi u Vlasenici slavimo taj dan - poručio je Kraljević.

Foto: SRNA

U Vlasenici je poručeno da su mladi budućnost svoje zemlje, a da je obrazovanje najvažniji detalj kako bi se razvijala, osnaživala i jačala Republika Srpska.