latinica  ћирилица
13/01/2020 |  15:02 | Autor: SRNA

Majkić: Uprkos ismijavanju - slavićemo još jače

Delegat SNSD-a u Domu naroda parlamenta BiH Dušanka Majkić poručila je da Srbi, nakon što su pojedini pripadnici Oružanih snaga BiH na društvenoj mreži Fejsbuk ismijavali Republiku Srpsku, treba još jače da čuvaju, brane i slave svoju Republiku, kao jedini preduslov opstanka na ovim prostorima.
Dušanka Majkić - Foto: RTRS
Dušanka MajkićFoto: RTRS

Prema njenim riječima, kada visoki oficiri Oružanih snaga BiH na Fejsbuku podržavaju fotografiju koja ismijava i pogrdno naziva Republiku Srpsku u vrijeme njenog praznika - to mnogo govori o BiH i njenim Oružanim snagama, ali i o tome da u glavama Bošnjaka rat još nije završen.

Majkićeva je za Srnu istakla da je jasno da za ovo niko neće odgovarati, a to znaju i oni koji djeluju na društvenim mrežama, ukazujući da bi, da je BiH normalna zemlja, ministar odbrane u Savjetu ministara Sifet Podžić i načelnik Zajedničkog štaba Senad Mašović pokrenuli pitanje odgovornosti tih ljudi.

- Međutim, znamo da je to sasvim nerealno očekivati i da sankcijama u Oružanim snagama podliježu samo Srbi, čak i ako upute čestitku svojoj Republici za njen rođendan - naglasila je Majkićeva.

Majkićeva je rekla da su aktivnosti pojedinih pripadnika Oružanih snaga BiH, koje su intenzivirane posljednjih dana, podsjetile na vrijeme kada su horde komandanta takozvane Armije BiH u Srebrenici Nasera Orića vršile masakr nad Srbima u Kravici 1993. godine i da se pri tome, bez ikakvog ustezanja, veličaju Orićeva nedjela i zločini.

Pripadnik Oružanih snaga BiH Sulejman Halilović objavio je na društvenoj mreži Fejsbuk fotografiju koja ismijava i pogrdno naziva Republiku Srpsku, što su javno podržali "lajkom" pukovnik Šaban Kadrić, major Edin Pašović i penzionisani brigadir Salem Hakalović.

Na postu se ismijava obilježavanje Dana Republike Srpske, nazivajući je pogrdno.

Prethodno je prošle sedmice pripadnik Oružanih snaga BiH Suljo Hanić na Božić, 7. januara, na svom Fejsbuk profilu objavio pjesmu "Ko na Božić u Kravicu dođe" koja veliča komandanta takozvane Armije BiH u Srebrenici Nasera Orića i ubistva Srba u srpskom selu Kravica 1993. godine.