latinica  ћирилица
14/01/2020 |  14:47 ⇒ 17:34 | Autor: SRNA

Radojičić: Nastavak realizacije značajnih infrastrukturnih projekata

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je danas da je na novoizgrađenoj dionici u Ulici kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića u naselju Petrićevac urađena kompletna infrastruktura i postavljen asfalt, te da je za realizaciju ovog projekta izdvojeno više od dva miliona KM.

- Nastavljamo sa realizacijom značajnih infrastrukturnih projekata u Banjaluci. Ulica je u dužini od 900 metara i ovo je jedan od najvećih projekta koje smo počeli u prošloj godini - rekao je Radojičić nakon što je posjetio ovu ulicu.

Radojičić je naveo da dio ulice još nije završen, ali da bi posao mogao biti brzo okončan, ukoliko vremenske prilike budu povoljne.

- Petrićevac je veoma naseljeno područje i ovdje smo mnogo radili u posljednjih nekoliko godina. Podsjetiću da trenutno gradimo novu ambulantu, vrtić i objekat mjesne zajednice Petrićevac - naveo je Radojičić.

Govoreći o kvalitetu vazduha u Banjaluci, Radojičić je rekao da je on u prvoj kategoriji i da je neprimjereno poređenje sa gradovima koji imaju problem sa zagađenošću.

Načelnik gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić rekao je da je prioritet razvoj infrasturkture u prigradskim naseljima, što je od izuzetnog značaja za mještane.