X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
23/01/2020 |  11:13 ⇒ 18:07 | Izvor: SRNA

Radojičić uručio nagrade najboljim osnovcima (FOTO)

Povodom školske slave - Svetog Save, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić uručio je danas nagrade najboljim učenicima iz 29 osnovnih škola u ovom gradu.

Na svečanosti u Banskom dvoru, najbolji banjalučki osnovci dobili su novčanu nagradu od po 150 KM i poklon knjigu Starostavne goraždanske knjige, autora Biljane Samardžić.

Radojičić je rekao da Grad održava tu tradiciju da dodjelom nagrada skrene pažnju na najbolje mlade ljude.

- Nije mala stvar među 16.300 osnovaca u Banjaluci biti najbolji. Danas su nagrade dobili najbolji učenici iz svih 29 osnovnih škola po jedan đak, a sutra će biti nagrađeni učenici srednjih škola - dodao je Radojičić.

On je podsjetio da su nedavno u Banjaluci uručene sportske stipendije Grada za ovu godinu na osnovu najboljih sportskih rezultata i dodao da srednjoškolci još imaju pravo i na stipendije.

- Grad već godinama izdvaja znatna sredstva i imamo više od hiljadu stipendista srednjoškolaca, po uspjehu ili po socijalnom statusu. To su neke od mjera koje Grad preduziva da bismo podržali ovu djecu i skrenuli pažnju javnosti na njih - rekao je Radojičić.

Јedan od nagrađenih đaka je Milana Rajilić, učenik Osnovne škole Ivan Goran Kovačić, koja je istakla da joj ova nagrada mnogo znači i predstavlja podstrek za dalje obrazovanje i napredovanje.

- Zahvaljujem što svake godine ne samo mislite, već i nagrađujete sve nas koji idemo putem obasjanim znanjem - rekla je Rajilićeva, koja trenira rukomet u Ženskom rukometnom klubu Borac.

Nagrađeni učenik Nikolaj Roćenović koji pohađa Osnovnu školu Јovan Dučić i Muzičku školu Vlado Milošević zahvalio je za nagradu, te istakao da je ona mnogo važna svim učenicima i da je podsticaj za dalje učenje.

Svetosavske nagrade sutra će biti uručene i najboljim učenicima banjalučkih srednjih škola.