X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
23/01/2020 |  13:17 ⇒ 13:20 | Izvor: RTRS

"Dani zime na Kozari" 1. i 2. februara (FOTO)

Četrnaesta privredno-turistička manifestacija "Dani zime na Kozari" ove godine održaće se 01. i 02. februara 2020. godine na planini Kozari.
Planina Kozara (Foto: Facebook/Nacionalni park Kozara) -
Planina Kozara (Foto: Facebook/Nacionalni park Kozara)

Organizatori manifestacije su grad Prijedor, Turistička organizacija grada Prijedora i Nacionalni park "Kozara", a suorganizatori su turističke organizacije opština Gradiška, Kozarska Dubica i Novi Grad.

Manifestacija ima za cilj da promoviše turističke potencijale planine Kozare, a obuhvata sportska i gastro takmičenja uz bogat zabavni program. Sportska takmičenja obuhvataju ekipna takmičenja gradova i opština Republike Srpske u zabavnim igrama. Gastro takmičenja obuhvataju pripremanje kotlića i čorbi učenika ugostiteljskih škola, izviđačkih odreda i planinarskih društava, te pripremanje lovačkog kotlića lovačkih udruženja.

Prvog dana manifestacije, odnosno 01.02.2020. održaće se planinarski marš u organizaciji Kluba ekstremnih sportova "Albatros", kao i takmičenje u skijanju za učenike osnovnih i srednjih škola u organizaciji Planinarsko-skijaškog društva Ljubijski rudar", a u zavisnosti od vremenskih prilika. Centralna manifestacija održaće se 02.02.2020. godine sa početkom u 11 časova.