latinica  ћирилица
15/02/2020 |  15:51 ⇒ 20:05 | Autor: RTRS

Radović nije kandidat za predsjednika DNS-a

Milan Radović neće biti kandidat za predsjednika DNS-a.
Milan Radović (foto:srpskainfo.com) -
Milan Radović (foto:srpskainfo.com)

Mediji su ranije objavili da će se Radović kandidovati za predsjednika stranke, ali je on rekao da nije razmišljao o kandidaturi.

Radović je nakon sjednice Glavnog odbora DNS-a rekao da je razmišljao o ostavci na mjesto v.d. zamjenika predsjednika stranke, ali da je odustao od toga.

- Bilo je drugačijeg razmišljanja, ali smo na kraju usaglasili stavove i nije bilo potrebe da se ja povlačim. To što je bilo je unutrašnja stvar stranke - rekao je on.

Glavni odbor zakazao je za 15. mart vanrednu Skupštinu na kojoj će biti izabrano stranačko rukovodstvo. V.d. predsjednika DNS-a Nenad Nešić rekao je da je za vršioca dužnosti zamjenika predsjednika potvrđen Milan Radović, a za vršioca dužnosti generalnog sekretara Darko Banjac.

- Ovim su potvrđene ranije odluke Predsjedništva DNS-a. Statutom DNS-a je propisano da svaki član partije koji obezbijedi trećinu podrške opštinskih i gradskih organizacija može biti kandidat za predsjednika i zato ne bih da prejudiciram koliko će ih biti - rekao je novinarima Nešić i napomenuo da će biti izabran najbolji kandidat.

Na pitanje da li je dosadašnjem predsjedniku DNS-a Marku Paviću zabranjeno da prisustvuje Glavnom odboru, Nešić je rekao da su to spekulacije i da će se Pavić obratiti na Skupštini DNS-a.