latinica  ћирилица
15/02/2020 |  20:05 ⇒ 20:47 | Autor: RTRS

DNS dobija predsjednika 15. marta

Vanredna skupština Demokratskog narodnog saveza, na kojoj će biti izabran predsjednik stranke, biće održana 15. marta, odlučeno je na sjednici Glavnog odbora. Sjednicu, održanu u Banjaluci, obilježila je i dilema Milana Radovića da podnese ostavku na stranačke funkcije i kratak boravak Marka Pavića.

Nakon tročasovne sjednice Glavnog odbora, na kojoj je potvrđeno da ostaje vršilac dužnosti predsjednika DNS-a, Nenad Nešić saopštio je da je jednoglasno potvrđen i status vršilaca dužnosti zamjenika predsjednika i generalnog sekretara Milana Radovića i Darka Banjca. Bez glasova protiv, utvrđen je i datum održavanja Skupštine.

- Skupština će biti održana 15. marta u 13.00 časova. Јavnost i članstvo će naknadno biti obaviješteni o mjestu održavanja. Na toj skupštini ćemo imati samo jednu tačku dnevnog reda - izbor predsjednika na mandat od četiri godine - naveo je Nešić.

Da je razmišljao o ostavci na stranačke funkcije nije krio vršilac dužnosti zamjenika predsjednika Milan Radović. Kaže da mu se prvobitno nije dopala ideja da Skupština bude održana u tako kratkom roku - već za 30 dana.

- Bilo je nekog drugačijeg razmišljanja, međutim, na kraju smo usaglasili stavove. Sve odluke su donesene jednoglasno i nije bilo potrebe da se ja povučem iz ove situacije - rekao je on.

Vršilac dužnosti predsjednika stranke spekulacijama je nazvao informaciju da je donedavnom predsjedniku DNS-a Marku Paviću zabranjeno učestvovanje na sjednici.

- Gospodin Pavić je došao da nas pozdravi. To je i učinio i otišao kući. Očekujem da će biti prisutan na Skupštini i da će se obratiti. Ko može da zabrani nešto Paviću koji je stranku doveo na ovaj nivo, na ove visine koje će biti značajna baza novom rukovodstvu DNS-a? - rekao je Nešić.

Nešić je pojasnio da je uslov za predsjedničku kandidaturu podrška najmanje trećine gradskih i opštinskih odbora.
Ne želi, kaže, da spekuliše koliko bi kandidata za predsjednika DNS-a moglo biti na izbornoj Skupštini.