latinica  ћирилица
23/02/2020 |  15:01 ⇒ 20:41 | Autor: SRNA

Deđanski: Kad je Zapad oprostio Đukanovićev kriminal, on okrenuo leđa Rusiji

Politički analitičar Stevica Deđanski izjavio je Srni da su uticajni ruski mediji, kao i upućeniji u tadašnja dešavanja u Crnoj Gori tvrdili da je Milo Đukanović svojevremeno molio da se preseli u Rusiju, te da je čak i sredio kuću u regiji Podmoskovlje za sebe i svoju porodicu, a kada je shvatio da će mu Zapad oprostiti kriminal i korupciju onda je okrenuo leđa Rusiji.
Stevica Deđanski (Foto:srbijadanas.com) -
Stevica Deđanski (Foto:srbijadanas.com)

- Đukanović je jedno vreme važio za komunistu, pa srpskog nacionalistu, a sad je NATO lobista. U međuvremenu je stigao da bude i rusofil. Sećamo se tih vremena kada se kleo u prijateljstvo Rusije, a po uticajnim ruskim medijima je bilo čak objava da je tražio i molio da preseli u Rusiju - rekao je Deđanski.

On ističe da Đukanovićeva priča više "ne pije vodu", jer je neodbranjivo toliko puta biti politički konvertit.

- Napad na Srpsku pravoslavnu crkvu potpuno je ogolio Đukanovićevo političko delovanje i poziciju, te pokazao da je on čovjek koji samo voli novac - naglasio je Deđanski.

On je rekao da je Đukanović očigledno pokazao pravo lice.

- Siguran sam da se sada preigrao jer srpski narod u Srbiji i u Republici Srpskoj ima veliko jedinstvo, a lideri Aleksandar Vučić i Milorad Dodik ne dozvoljavaju da ih uvuku u blato crnogorske mafije - rekao je Deđanski.

Da je Milo Đukanović pokazao ono što jeste, kaže Deđanski, može iznenaditi jedino nekoga ko bi se začudio kada bi mu otprilike rekli "da su Hrvati ustaše".

- Ko to nije do sada video neće nikada ni da vidi - rekao je Deđanski.