latinica  ћирилица
24/02/2020 |  09:15 | Autor: SRNA

Veliko interesovanje u Beogradu za Višegrad i Andrićgrad

Turistička organizacija Višegrad u okviru ovogodišnje ponude na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu predstavila je svoje potencijale sa posebnim akcentom na banjski turizam, rekla je Srni direktor ove organizacije Olivera Todorović.
Višegrad - Ćuprija na Drini - Foto: RTRS
Višegrad - Ćuprija na DriniFoto: RTRS

Todorovićeva je istakla da je prezentovan film Višegradske banje, sa svim sadržajima koje ona pruža.

- Višegrad i Andrićgrad su i ove godine privukli veliki broj posjetilaca na Sajmu turizma i interesovanje je veliko, tako da očekujemo goste iz svih zemalja - rekla je Todorovićeva.

Todorovićeva je naglasila da je Andrićgrad, vizionarsko djelo slavnog reditelja Emira Kusturice, visoko pozicionirao Višegrad na svjetskoj turističkoj mapi i da je označio prekretnicu u razvoju turizma u Višegradu.

- Tokom sajma predstavljena je cjelokupna ponuda Višegrada, a to su Andrićgrad, višegradska ćuprija, rijeka Drina, te sve ono po čemu je ovaj grad prepoznatljiv, kao i ugostiteljska ponuda sa specifičnom gastronomijom - dodala je Todorovićeva.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da Višegrad i Andrićgrad imaju šta da ponude turistima i da opština različitim aktivnostima radi na razvoju turizma.

- Andrićgrad tokom cijele godine privlači brojne turiste, a sa druge strane i Most Mehmed paše Sokolovića, tako da je povezana istorijska, kulturna i umjetnička veza između zadužbinara mosta i Emira Kusturice koji se odužio nobelovcu i velikom veziru - istakao je Đurević.

On je dodao da je Višegrad sve prepoznatljivije turisitičko odredište u regionu i šire.

Međunarodni sajam turizma zatvoren je juče.