latinica  ћирилица
25/02/2020 |  12:46 ⇒ 12:49 | Autor: SRNA

Uklonjeno smeće oko nekadašnjeg hotela "Panorama" na Palama

Mladi socijaldemokrati Pale danas su organizovali akciju uređenja prostora oko nekadašnjeg hotela "Panorama" na Palama, kako bi uklonili gomilu smeća koju su ostavili nesavjesni pojedinci.
Uklonjeno smeće oko nekadašnjeg hotela "Panorama" na Palama - Foto: SRNA
Uklonjeno smeće oko nekadašnjeg hotela "Panorama" na PalamaFoto: SRNA

Predsjednik Mladih socijaldemokrata Pale Luka Cicović rekao je novinarima da su se okupili kako bi očistili plato oko nekadašnjeg hotela, te da ovim gestom omladina SNSD-a pokazuje društvenu odgovornost.

On je dodao da je današnja akcija samo jedna u nizu koje će sprovesti u narednom periodu, te pozvao sve građane da se aktiviraju bez obzira na političku opredijeljenost kako bi opština Pale bila čista.

Cicović je zahvalio Komunalnom preduzeću "Pale", koje im je ustupilo kamion za odvoz smeća i apelovao da oni koji se okupljaju kod nekadašnjeg hotela "Panorama" koriste kontejnere koji su postavljeni u blizini i da ne bacaju smeće po zelenoj površini.

On je podsjetio da su u prethodnom periodu Mladi socijaldemokrati imali niz ekoloških aktivnosti na uređenju lokalne zajednice gdje su sredili i ofarbali klupe, kao i most na ulazu u Pale.

Direktor Komunalnog preduzeća "Pale" Komo Simović rekao je da to preduzeće čisti opštinu Pale po planu i programu zajedničke komunalne potrošnje, ali da rubna područja nisu u njihovom programu, tako da se često na tim područjima stvaraju divlje deponije.

- Јednostavno, problem je omladina koja se okuplja, što niko ne osporava, ali treba više pažnje da povedu prema okolini. Ima neodgovornih omladinaca, pojedinaca koji sve što donesu bacaju na prostoru oko "Panorame`- istakao je Simović i dodao da u Komunalnom čine sve kako bi to doveli u red.

Prema njegovim riječima, svake godine Komunalno preduzeće krajem zime očisti prostor oko nekadašnjeg hotela "Panorama", na početku ljetne sezone, u toku ljeta i po prijavi građana.

Simović je naveo da se u neposrednoj blizini nalaze i dva kontejnera, ali da, nažalost, pojedinci bacaju otpad gdje stignu, te apelovao da mladi koji se tu okupljaju iza sebe ostavljaju čisto i ne ugrožavaju prirodnu sredinu.