latinica  ћирилица
27/02/2020 |  00:23 ⇒ 02:19 | Autor: SRNA

Dodik: Nisu tačne tvrdnje Crnatka

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da nisu tačne tvrdnje poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Igora Crnatka da je vladajuća većina prekršila zaključke Narodne skupštine Srpske o Ustavnom sudu BiH.
Milorad Dodik (foto: NSRS) -
Milorad Dodik (foto: NSRS)

- Nije tačno da sam na sjednici Predsjedništva BiH glasao za pomilovanja, kako kaže Crnadak. Riječ je o tome da je zatraženo da Predsjedništvo pomiluje lice koje je učestvovalo u terorističkom aktu i lice koje je učestvovalo u švercu droge za šta nisam dao saglasnost - rekao je Dodik na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

On je istakao da nije mogao drugačije da pristupi ovim pitanjima.

- Šta sam trebao, da pustim onoga koji je učestvovao u terorističkom aktu i dilera droge? Vaša logika nije ni za malu djecu - naveo je Dodik.

On kaže da nema nijednog Srbina u Kolegijumu Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara, jer je Crnadak zapošljavao kumove, rodbinu, šofere, a ovo mjesto prepustio drugima.

- Vi tvrdite da smo prodali i mjesto direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH, što nije tačno. Јednostavno rečeno, iznosite neistine - rekao je Dodik koji je poslanicima predočio investicije Vlade Srpske u lokalnim zajednicama.