latinica  ћирилица
22/03/2020 |  17:37 ⇒ 21:15 | Autor: SRNA

Srbija uputila Srpskoj određenu količinu opreme

Republici Srpskoj je odlukom Vlade Srbije upućena određena količina opreme, shodno trenutnim mogućnostima, kao podrška borbi protiv virusa korona.
Republika Srpska - Foto: RTRS
Republika SrpskaFoto: RTRS

Na današnjoj sjednici Vlade Srbije, donesene su najnovije odluke u vezi sa sprečavanjem širenja virusa korona, među kojima se uvodi nova zabrana kretanja građanima od 17.00 do 5.00 časova.

Izuzetak je nedjelja, kada građani stariji od 65 godina mogu napuštati svoje domove od 3.00 do 8.00 časova ujutru, s ciljem kupovine namirnica, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Napuštanje domova nakon 17.00 časova i prije 5.00 časova ujutru moguće je isključivo iz hitnih medicinskih razloga, uz radnu dozvolu ili posebno odobrenje nadležnih organa.

Imajući u vidu potrebe građana Vlada je odlučila da dozvoli izvođenje kućnih ljubimaca u šetnju svakoga dana od 20.00 do 21.00 čas.

Građani mogu izvesti svoje ljubimce u šetnju u maksimalnom trajanju od 20 i najviše 200 metara od mjesta svog prijavljenog prebivališta. Te šetnje se ne smiju obavljati u grupama.

Određena je maksimalna cijena zaštitne maske od 120 dinara po jednom komadu.

Vlada Srbije još jednom apeluje da se građani pridržavaju svih mjera bez izuzetka, jer je to jedini način da se pobijedi ova zarazna bolest.