X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Obavijest
03/04/2020 |  13:23 ⇒ 07/04/2020 | 13:10 | Izvor: SRNA

Košarac uručio bolnici u Foči zaštitnu opremu i sredstva za dezinfekciju

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac poklonio je danas Univerzitetskoj bolnici Foča zaštitne rukavice i sredstva za higijenu, koje je nabavio iz ličnih sredstava.
Staša Košarac sa Radmilom Marićem - Foto: SRNA
Staša Košarac sa Radmilom MarićemFoto: SRNA

Košarac je izrazio zahvalnost zdravstvenim radnicima u Republici Srpskoj i BiH, istakavši da je u ovoj situaciji svaka pomoć zdravstvu dobrodošla.

On je naglasio da ljekari i medicinsko osoblje Univerzitetske bolnice Foča svojim vrijednim radom i znanjem godinama dokazuju da je ova ustanova među vodećim u Srpskoj i BiH.

- Opredijelio sam se da na osnovu ličnih izdvajanja pomognem bolnicama u Istočnom Sarajevu i Trebinju, a naravno da ni Univerzitetsku bolnicu u Foči nisam zaboravio, jer smatram da je ona jedan od reprezenata zdravstva Srpske. Uz razumijevanje mojih prijatelja, a imajući u vidu da svi imamo ograničene finansijske kapacitete, uspjeli smo da obezbijedimo nešto sredstava za nabavku rukavica i dezinfekcionih sredstava - rekao je Košarac.

On je dodao da je potrebno nastaviti sa ovakvim aktivnostima.

- Apel svima da budemo solidarni, da procijenimo da je ovo težak trenutak za sve građane i da na ovaj način damo doprinos zdravstvenim radnicima da istraju. Јa ću sigurno nastaviti, a isto tako ću to tražiti od svih ljudi koji imaju mogućnosti - istakao je Košarac.

Direktor Univerzitetske bolnice Radmil Marić zahvalio je Košarcu, naglasivši da je ovo lijep lični primjer solidarnosti i podrške.

- Danas nam je i te kako važan lični primjer. Mislim da bi i drugi to trebalo da slijede, jer samo zajedno možemo da postignemo dobre rezultate u borbi protiv dugotrajne i teške pandemije - rekao je Marić.

On je najavio da će u Univerzitetsku bolnicu uskoro stići pomoć Vlade Srbije.

- Biće to jedan respirator, lijekovi i zaštitna oprema, sve ono što nam je neophodno da bismo nastavili borbu. Mi imamo poseban dio Bolnice izdvojen za liječenje pacijenata sa oboljenjem kovid-19 iz istočne Hercegovine i Sarajevsko-romanijske regije, tako da ćemo jedini u regiji imati operacioni blok koji će moći da pruži usluge takvim pacijentima - napomenuo je Marić.

Na području opštine Foča, kao i na području ostalih pet opština Stare Hercegovine za sada nema zaraženih virusom korona.