latinica  ћирилица
23/04/2020 |  14:20 ⇒ 14:21 | Autor: SRNA

OO SNSD: Migrantski kamp u Lipi bezbjednosna prijetnja

Migrantski kamp u Lipi bezbjednosna je prijetnja po građane opštine Bosanski Petrovac, saopštio je Opštinski odbor SNSD-a, ocjenjujući da je potrebna promjena odnosa prema migrantskoj krizi.
Kamp Lipa - Foto: nezavisne novine
Kamp LipaFoto: nezavisne novine

- Smatramo da je migrantski kamp u Lipi bezbjednosna prijetnja po građane Bosanskog Petrovca i da svi zajedno moramo nastaviti našu borbu protiv takvog rješavanja migrantske krize u BiH - ističe se u saopštenju tog odbora.

Iz OO SNSD-a Bosanski Petrovac navode da ni epidemija virusa korona niti migrantska kriza "ne poznaje naciju i nisu problem samo jednog naroda, već problemi svih građana Bosanskog Petrovca".

- Prvi problem, pandemiju korona virusa, pobijedićemo poštujući sve propisane mjere nadležnih i uzdržavanjem od socijalnih kontakata. Drugi problem, migrantsku krizu, sa kojom je suočena Evropa, nećemo pobijediti ukoliko se prema njoj budemo odnosili kao i do sada - navodi se u saopštenju.

U novootvoreni prihvatni kamp u srpskom selu Lipa, između Bihaća i Bosanskog Petrovca, do sada je smješteno oko 320 migranata iz napuštenih objekata i sa ulica ovog grada.