latinica  ћирилица
21/05/2020 |  15:44 | Autor: SRNA

Vučić: Raditi na dobrim susjedskim odnosima za stabilizaciju regiona

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasadori zemalja Kvinte - SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije i Njemačke, te šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, ocijenili su da treba raditi na dobrim susjedskim odnosima s ciljem pune stabilizacije političkih prilika u regionu.
Aleksandar Vučić (Foto: Predsjedništvo Srbije/Dimitrije Gol) -
Aleksandar Vučić (Foto: Predsjedništvo Srbije/Dimitrije Gol)

Na sastanku u Beogradu, na kojem je bilo riječi o evropskim integracijama Srbije, predstojećim izborima i situaciji u regionu, zaključeno je da je važno da izbori u Srbiji budu održani u dobroj izbornoj atmosferi.

Sagovornici su istakli da je važno i da sve stranke imaju fer kampanju, kao i da glasači budu motivisani da izađu u što većem broju, saopšten je iz pres-službe predsjednika Srbije.

Tema razgovora bio je i prošlosedmični video-konferencijski sastanak EU - zapadni Balkan, kao i zastoj dijaloga sa Prištinom, vladavina prava i situacija u regionu.

Ambasadori zemalja Kvinte i šef Delegacije EU izrazili su zadovoljstvo borbom protiv zarazne bolesti kovid-19.

Vučić je zahvalio za pomoć EU i SAD, koju je Srbija dobila tokom pandemije, i obavijestio ambasadore o ekonomskoj situaciji i programu za oporavak privrede nakon pandemije.