latinica  ћирилица
21/05/2020 |  19:01 | Autor: RTRS

"Milan Mladenović" konkurs za nagradu od 1. juna

Ovogodišnji konkurs za nagradu "Milan Mladenović", za muzičko djelo od izuzetne umjetničke vrijednosti, biće otvoren od 1. do 30. juna, saopštili su organizatori.
Milan Mladenović (Foto:Goranka Matić) -
Milan Mladenović (Foto:Goranka Matić)

Nagrada je ustanovljena sa ciljem da se podstiče muzičko stvaralaštvo koje krase osobine svojstvene Milanovoj umjetničkoj zaostavštini i dodjeljuje se djelu koje je svojim sadržajem i naslovom u skladu sa dostojanstvom Mladenovićevog djela, navode organizatori.

Prošle godine 21. septembra, na dan rođenja slavnog muzičara, prvi laureat bio je bend Artan Lili.

- Potrudili smo se da nam aktuelna situacija ne remeti planove. Ono što je u ovom trenutku bitno je da znate da pravo da konkurišu imaju autori iz svih bivših jugoslovenskih republika sa muzičkim djelom na nekom od jezika koji se govore na teritoriji tih republika - poručuju organizatori.

Djela kojima se konkuriše za nagradu moraju biti objavljena između 30. juna 2019. i 30. juna 2020. godine, što podrazumijeva da su trajno pristupačna javnosti putem nosača zvuka ili platformi za digitalnu distribuciju.

Prijavljivanje će biti moguće na sajtu Zadužbine Milana Mladenovića, dok će dodatne informacije biti uskoro objavljene na njihovoj Fejsbuk i Instagram stranici.

Zadužbina Milana Mladenovića osnovana je 2019. godine sa namjerom da se sačuva autorska i lična zaostavština muzičara, koji je ostavio neizbrisiv trag na domaćoj muzičkoj sceni.