latinica  ћирилица
24/05/2020 |  10:55 ⇒ 10:56 | Autor: SRNA

Stevanović: Izašli iz okvira zakona, pravno nasilje

Zamjenica predsjednika Demokratskog saveza Spomenka Stevanović ocijenila je da je Centralna izborna komisija BiH ogađanjem lokalnih izbora definitivno izašla iz zakonskog okvira, čime je izvršena jedna vrsta pravnog nasilja, kao i da je pitanje legitimnost izbora.
Spomenka Stevanović (foto: Dejan Božić/RAS Srbija) -
Spomenka Stevanović (foto: Dejan Božić/RAS Srbija)

- Način izbora članova CIK-a BiH je suprotan zakonu i samim tim nelegitiman. Time se dovodi u pitanje i legitimnost odluke o provođenju izbora - rekla je Stevanovićeva Srni.

Stevanovićeva je podsjetila da su SDS i PDP u koaliciji i u saradnji sa strankama iz Federacije BiH izabrale svoje stranačke ljude u CIK i dovele do stanja totalne konfuzije.

Pitanje je, dodala je, da li će izbori uopšte biti legitimni ako ovakvo stanje ostane i da li će to biti pravi izraz volje naroda.

- Licemjerno je od SDS-a i PDP-a koje stalno potenciraju na transparentnosti, provođenju zakona, legitimnosti izbora, da neko krade, a neko ne krade izbore. Upravo su oni ovakvim svojim postupcima doprijeli ovakvom stanju u kojem se trenutno nalazimo - zaključila je Stevanovićeva.

Lokalni izbori u BiH biće održani 15. novembra, umjesto 4. oktobra, odlučila je juče Centralna izborna komisija.