latinica  ћирилица
26/05/2020 |  20:02 ⇒ 21:06 | Autor: RTRS

Banja Vrućica ponovo otvara vrata korisnicima

Nakon dva mjeseca pauze, zbog epidemije virusa korona, banje u Srpskoj intenzivno se pripremaju za prve goste i ljetnju sezonu. Čine to i u Banji Vrućici kod Teslića, uz sve mjere zaštite i dezinfekcije, i za goste, i za zaposlene.

Vrata Banje Vrućice ponovo su otvorena za goste. Iako malobrojni, pridržavaju se propisanih mjera zaštite. Vratiti stare i privući nove goste, prvi je i osnovni cilj zaposlenih u banji.- Mi smo, za početak, omogućili svima onima koji sami dolaze da budu bez ikakve doplate sami u sobama, čisto radi povećanja njihove sigurnosti i bezbjednosti - rekao je Aleksandar Radošević, ZTC Banja Vrućica Teslić

Banja je, raznovrsnom ponudom, prilika za bijeg od stresa i dvomjesečne izolacije. Ovdje kažu da je "spa oaza" idealna za opuštanje.

- Nudimo saunu, neke rituale za tijelo, za opuštanje, masažu i uz to ima i prelijepi đakuzi - istakla je Јovana Đukić iz wellness centra.

Od polovine marta, zbog pandemije, u banji su otkazane na desetine hiljada noćenja. Otkazane su i brojne grupne rezervacije i događaji, ali bez obzira na to, ovdje su spremni za novu sezonu.

- Dio prostora smo renovirali i krenuli smo sa ponudom frizersko-kozmetičkih usluga, zatim proširili uslugama masaže i od juče smo pripremili vodene sadržaje , zatvorene i otvorene bazene i sad čekamo lijepo vrijeme da nam se gosti vrate - rekla je marija Ćurković menadžer wellness centra u ZTC Banja Vrućica Teslić.

- Pa kao što vidite bazeni su već pripremljeni, ležaljke smo postavili, trenutno radimo čišćenje bazena. Izvršena je sva dezinfekcija - naveo je Dragiša Borić, Služba sporta i rekreacije.

Ilija Kolar, iz Zenice, s nestrpljenjem očekuje da banja počne da radi u punom kapacitetu.

- Prošle godine sam bio više od tri mjeseca zato što imaju divne uslove bilo da se radi o unutrašnjim ili vanjskim bazenima - istakao je Kolar.

Standardni paketi, uz zdravstvene usluge koje Banja Vrućica nudi, uskoro će biti prošireni specijalnom paketom, koji će se odnositi na korišćenje vaučera. Do kraja godine, moći će da ga iskoristi svaki punoljetan građanin Republike Srpske.