latinica  ћирилица
14/06/2020 |  22:02 ⇒ 15/06/2020 | 08:07 | Autor: in4s.net

Amfilohije: Otac Mirčeta pozvan u policiju, jedini koji treba da odgovara sam ja

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije rekao je večeras ispred Hrama Hristvovog Vaskrsenja u Podgorici da je od njega i protojererja Mirčete Šljivančanina traženo da "razagnaju narod sa Hrama".
Podgorica litija - Foto: SRNA
Podgorica litijaFoto: SRNA

Amfilohije je to rekao nakon povratka ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja sa protestne litije ulicama Podgorice u kojoj je učestvovalo više hiljada građana i koju je on i predvodio.

- Da li je Mirčeta to mogao da prihvati? Crkva Božija je da sabira sve ljude i zemaljske narode, da ih miri, priziva na slogu, ljubav i pomirenje. Otac Mirčeta je pozvan u policiju. Јa sam rekao inspektoru da jedini koji treba da odgovara sam ja - poručio je Amfilohije.

Nakon toga su okupljeni građani počeli da uzvikuju "svi, svi".

- Taj inspektor je sa tzv. Kosova i rekao sam mu da mi ovdje branimo svetinje i na KiM. Otkud im pravo, nekrštenim vladarima, da uzimaju svetinje? Oni su priznali nepostojeću državu tzv. Kosovo, odrekavši se srca Crne Gore za vrijeme kralja Nikole. Znači, treba oca Mirčetu sad u zatvor zato što je tražio ovo sabranje. Neće dočekati nijedna vlast u ovoj zemlji da mi razgonimo narod. Ovaj narod je sad slobodan, poslije 70 godina i samo neko ko je antinarodan može da traži da se narod odrekne slobode. Ako se ova vlast odrekne ovog bezumlja onda ćemo mi biti za njih, a ako ne, onda će ovo biti zločin kao kad su priznali tzv. Kosovo - rekao je Amfilohije.