latinica  ћирилица
18/06/2020 |  18:51 ⇒ 19/06/2020 | 08:27 | Autor: RTRS

Cvijanović: Veoma važno njegovanje dobrih odnosa sa Rusijom (VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je, nakon sastanka delegacije Srpske sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovim, da je veoma važno njegovanje dobrih odnosa sa Rusijom s aspekta prošlosti i budućnosti.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

- Za Republiku Srpsku su važni razgovori sa diplomatom svjetskog formata kakav je Sergej Lavrov. Ovo je bila prilika da zahvalimo Rusiji i njenim predstavnicima koji su branili poziciju Srpske i Dejtonski sporazum. Zahvalni smo za njihove dosljedne stavove u Savjetu bezbjednosti - rekla je predsjednica Srpske.

Ona je istakla da Republiku Srpsku i Rusiju povezuju dobri ekonomski odnosi, saradnja i razumijevanje.

- Očekujem da ćemo ekonomsku saradnju još produbiti, kako bimso ostavril još više investicija i bolju komunikacijsku povezanost - rekla je Cvijanović.

Ona je navela da se u oblastima kulture i obrazovanja već realizuje mnogo toga, te da postoje mnogi zajednički projekti, ističući da je posebno ponosna na izgradnju srpsko- ruskog pravoslavnog centra u Banjaluci, o čemu je razgovarano na sastanku.

- Ministar Lavrov nas je obavijestio da u tome učestvuju i predstavnici ruskog biznisa, ali i institucija, i daju doprinos izgradnji tog centra, koji će nas i duhovno vezati - naglasila je Cvijanović.

Ona je istakla da se Republika Srpska može osloniti na Rusiju koja će sigurno spriječiti neke nove istorijske greške koje bi mogle da koštaju Srpsku i srpski narod.