latinica  ћирилица
18/06/2020 |  19:22 ⇒ 20:01 | Autor: RTRS

Banjaluka: Migrant koji je prijetio policijskoj službenici predat Tužilaštvu (FOTO/VIDEO)

Migrant koji je sinoć u Klašnicama kod Banjaluke, uperio pištolj u pravcu policijske službenice, identifikovan je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.
Policija Srpske u potrazi za migrantima - Foto: RTRS
Policija Srpske u potrazi za migrantimaFoto: RTRS

U akciji policije sinoć je privedeno 18 ilegalnih migranata, koji su se nalazili u napuštenoj kući kod mosta u Klašnicama.

Dan nakon policijske potjere i hapšenja migranata, mještani Klašnica, kažu, mogu bar malo da odahnu. Migranti, poručuju nisu ovde od juče. Zadnjih pola godine, boravili su u napuštenom objektu, koji je udaljen dvadesetak metara od naseljenih kuća, i slobodno se šetali. Više puta kažu policiji su prijavili njihovo prisustvo.

- Policija dođe sa policijskim autom, koje oni primijete i pobjegnu u šumu - rekao je Mihajlo Ratković.

Zadnjih pola godine mještani ovog naselja kažu da žive u strahu. Tragove i stvari migranata, svakodnevno vide oko svojih imanja.

Migrant  je predat je u Okružno javno tužilaštvo. Osim njega policija je identifikovala još četiri migranta, dok je njih 13 predato Službi za poslove sa strancima.

- Na taj način svi su stavljeni pod kontrolu. Tužilaštvo je upoznato odrediće se prema tom djelu i licima koji su učestvovali u tom incidentu. Ostali migranti koji nisu napravili prekršaj predati su u dalju nadležnost organima - istakao je Dragan Lukač ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Јučerašnji događaj samo je pokazao koliko su migranti ozbiljna prijetnja po bezbjednost građana Srpske, poručuje srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. Policiji Republike Srpske, smatra, treba dati još veća ovlašćenja. Srpska ostaje pri stavu da na njenoj teritoriji neće biti dozvoljeno zadržavanje migranata, jasan je Dodik.

- Svi pokušaji iz BiH, prije svega, iz Sarajeva, pa čak i sa Zapada da se migranti ravnomjerno rasporede po cijeloj BiH neće proći. U Republici Srpskoj se neće praviti stacionari, niti će se zadržavati migranti. Srpska je zainteresovana za hermetičko zatvaranje granica za migrante i njihovu hitnu deportaciju iz BiH - dodao je Dodik.

Nova grupa migranata primjećena je danas u Banjaluci, nedaleko od Tehnološke škole.