latinica  ћирилица
18/06/2020 |  19:43 ⇒ 20:08 | Autor: RTRS

Migrant koji je potegao pištolj na policajku dao lažne podatke

Služba za poslove sa strancima BiH utvrdila je danas stvarni identitet migranta za kojeg je utvrđeno da je posjedovao vatreno oružje i za kojeg se osnovano sumnja da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene radnje na području Banjaluke, saopšteno je iz ove službe.
Uhapšeni migranti - Foto: RTRS
Uhapšeni migrantiFoto: RTRS

U saopštenju se navodi da je ovo lice nakon lišavanja slobode, u izjavi koje je dalo policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, navelo da je državljanin Palestine inicijala H.H. Međutim, Služba za poslove sa strancima je operativnim radom i provjerama utvrdila da se radi o licu inicijala G.A. državljaninu Alžira, o čemu su prikupljeni relevantni dokazi te upoređeni biometrijski podaci koje Služba u postupku registracije prikuplja od migranata.

- Služba za poslove sa strancima će u daljem postupku putem Ambasade Alžira tražiti zvaničnu potvrdu identiteta lica za navedeno lice, a sve u cilju udaljenja istog sa teritorije BiH - ističe se u saopštenju.

Podsjećamo, migrant koji je sinoć u Klašnicama kod Banjaluke, uperio pištolj u pravcu policijske službenice predat je, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.