latinica  ћирилица
26/06/2020 |  17:59 ⇒ 18:01 | Autor: SRNA

Most na rijeci Usori u Blatnici pušten u saobraćaj

Most na rijeci Usori, dionica Teslić-Podjezera, koji je izgrađen sredstvima preduzeća Putevi Republike Srpske u iznosu od 463.000 KM, pušten je danas u saobraćaj u prisustvu ministra saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđa Popovića.
Teslić - most na rijeci Usori u Blatnici pušten u saobraćaj - Foto: SRNA
Teslić - most na rijeci Usori u Blatnici pušten u saobraćajFoto: SRNA

Popović je rekao da mu je drago što vidi zadovoljstvo mještana novoizgrađenim modernim mostom, kao i što se svake godine uvećavaju kilometri asfaltiranih saobraćajnica na području ove lokalne zajednice.

- Obećavajuće je da Teslić postane otvoreni grad, dakle da ovaj pravac u doglednoj budućnosti bude povezan sve do magistralnog puta Doboj-Sarajevo - rekao je Popović novinarima.

On je izrazio zadovoljstvo što Јavno preduzeće Putevi Republike Srpske vodi računa o infrastrukturi na svim lokalitetima Republike Srpske i najavio da će resorno ministarstvo i Vlada Srpske i dalje iznalaziti mogućnosti da se dužina putne mreže proširuje uz moderne putne saobraćajnice.

Vršilac dužnosti direktora preduzeća Putevi Republike Srpske Nenad Nešić istakao je da je novoizgrađeni most na rijeci Usori plaćen sredstvima ovog preduzeća u iznosu od 463.000 KM.

- Osim toga što je na ovom mjestu nekad bio drveni most sa drvenom konstrukcijom, danas imamo nov, potpuno nov most sa betonskom konstrukcijom. Pored samog mosta u njegovoj zoni uradili smo obalnu utvrdu, kao i uređenje korita rijeke Usore - rekao je Nešić.

Nešić je naglasio da je izvođač završio radove u predviđenom roku, uprkos vremenskim nepogodama.

On je naveo da je ovo preduzeće apliciralo za kreditna sredstva i, ukoliko ona budu odobrena, poručio da se nastavljaju infrastrukturni radovi u Tesliću, kao i u drugim lokalnim zajendicama.

Poslanik iz Teslića u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dragan Bogdanić podsjetio je da su Putevi Republike Srpske u proteklom periodu rekonstruisali oko tri kilometra puta na pravcu Tedin Han-Bistričak, u okončanju su radovi na izgradnji mosta u Šnjegotini i rekonstrukciji 1,5 kilometara asfaltnog puta.

Bogdanić je naveo da infrastrukturni radovi daju nemjerljiv značaj u razvoju opštine Teslić i očuvanju od odlaska mladih sugrađana.

On je izrazio nadu da će u pravcu Šnjegotine dodatno biti asfaltirana tri kilometra puta, kako bi svi regionalni putevi u Tesliću bili završeni.

Današnjoj ceremoniji prisustvovao je i generalni direktor Željeznica Republike Srpske Slavko Gligorić, kao i odbornici u lokalnom parlamentu.