latinica  ћирилица
27/06/2020 |  19:19 ⇒ 20:12 | Autor: RTRS

Promovisan poljoprivredni klaster Stara Hercegovina (VIDEO)

U Trebinju su promovisani rad i članice poljoprivrednog klastera Stara Hercegovina. Na Gradskom trgu organizovan je mini sajam na kojem su predstavljeni domaći proizvodi od Trebinja do Kalinovika.
Trebinje: domaći proizvodi - Foto: RTRS
Trebinje: domaći proizvodiFoto: RTRS

Obilje domaćih proizvoda od Trebinja do Kalinovika na jednom mjestu. Pod trebinjskim platanima predstavili su široku lepezu hercegovačkih specijaliteta - od poljoprivrednih kultura, preko mliječnih proizvoda-sira, kajmaka, do meda, vina i ljekovitog bilja.

-  Ovo je dobra prilika za male proizvođače za koje se ne zna. U vrijeme korone ovo je dobar način za plasiranje domaćih proizvoda - kaže Biljana Kulušić, direktorka Poljoprivredne zadruge Porečanka iz Berkovića.

Klaster Stara Hercegovina objedinio je male poljoprivredne proizvođače i sva udruženja i asocijacije proizvođača od Trebinja do Kalinovika. Cilj ovakvih sajmova je, kažu, predstaviti i povezati velike i male proizvođače i manje poznata prirodna bogatstva iz ruralnih područja.

- Vizija našeg klastera je okuljanje malih proizvođača koji nisu u mogućnosti da naprave promociju svojih proizvoda, te povećanje poljoprivredne proizvodnje na našim prostorima - kaže Danijela Salatić, menadžer ovog klastera.

Dragan Vučković, menadžer Projekta razvoja konkurentnosti u ruralnim područjima, kaže da je klaster Stara Hercegovina planirao onlajn platformu za promociju svojih proizvoda.

Posjetioci današnjeg mini sajma mogli su da uživaju u specifičnostima ukusa i blagodeti hercegovačkih proizvoda. Ipak, zbog pandemije, broj učesnika, ali i posjetilaca, bio je nešto manji od očekivanog.