latinica  ћирилица
28/06/2020 |  08:25 ⇒ 08:32 | Autor: sputniknews.com

Đakon nepriznate "crnogorske crkve" pozivao na "Bljesak" i "Oluju"

Protiv đakona kanonski nepriznate “crnogorske pravoslavne crkve“ podnesena je krivična prijava zbog sumnje da je na društvenoj mreži postavio objavu uvredljive sadržine sa govorom mržnje i netrpeljivosti na osnovu nacionalne pripadnosti, i da je pozivao na nasilje.
Stevan Mašanović (foto: Youtube / Duklja - Zeta - Crna Gora) -
Stevan Mašanović (foto: Youtube / Duklja - Zeta - Crna Gora)

Protiv S. M. iz Tivta podnesena je krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Kako se navodi u saopštenju, sumnja se da je komentar postavio S. M. (45) iz Tivta, đakon kanonski nepriznate CPC.

- Upoznat je nadležni državni tužilac koji se izjasnio da se u radnjama S. M. stiču elementi krivičnog djela izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje - navodi se u saopštenju.

Podgoričke Vijesti navode da je riječ o Stevu Mašanoviću iz Tivta.

- Nećete četnici, Božiju vam vjeru dajem, ni milimetar. Neretva i Sutjeska,"Bljesak" i "Oluja" će vam biti obdanište što vas ovdje čeka. Mantije mi moje. Multietnička, nikad multičetnička. Taman me brade i mantije koštalo. E viva Montenegro, e viva Crna Goro, majko! - napisao je Mašanović uz postavljen link pesme “Svetinja“ hrvatskog pjevača i desničarskog političara Miroslava Škore.

Nešto kasnije, Mašanović je obrisao ovu poruku, ali su se njeni skrinšotovi proširili društvenim mrežama.

Mašanović (45) je, inače, porijeklom iz okoline Zvornika u Bosni i Hercegovini, a u Tivtu živi od djetinjstva.

Kako se navodi, dugo godina bio je profesionalno vojno lice - podoficir po ugovoru u Vojsci Јugoslavije, odnosno Vojsci Crne Gore gdje je dobio otkaz, poslije čega je postao istaknuti lokalni aktivista Socijaldemokrata Ivana Brajovića, predsjednika Skupštine Crne Gore.