latinica  ћирилица
30/06/2020 |  07:48 ⇒ 07:53 | Autor: SRNA

Kolovozi suvi, povremeni zastoji na dionicama gdje se izvode radovi

Saobraćaj se jutros u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a povremeni zastoji mogući su na dionicama gdje se izvode radovi.
Putevi (foto:putevirs.com) -
Putevi (foto:putevirs.com)

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske skreću pažnju na moguće odrone zemlje i kamenja na kolovoz, a vozačima savjetuju opreznu vožnju.

U toku su radovi na magistralnom putu Ljubinje - Trebinje, u mjestu Tulje, a saobraćaj je obistavljen od 8.00 do 14.00 časova i preusmjeren na putni pravac Stolac - Do - Berkovići - Krivača - Bileća -Trebinje.

U toku su radovi na sistemu javne rasvjete u gradu Prijedoru na magistralnim i regionalnim putevima na tom području.

Zbog izgradnje vodovodne mreže, na području Prijedora režim saobraćaja biće izmijenjen na regionalnom putu Lamovita - Stari Majdan.

Na regionalnom putu Crna Rijeka - Bjelajce saobraćaj je obustavljen u vremenu od 8.00 do 16.00 časova.

Van vremena obustave, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom.

Na dionici Banjaluka - Stari Majdan biće izmijenjen režim odvijanju saobraćaja zbog radova na vodovodnoj i mreži za prikupljanje otpadnih voda.

U Brodu je izmjenjen režim odvijanja saobraćaja zbog izgradnje kružne raskrsnice na magistralnom putu koji se spaja sa ulicom Brodskog bataljona.

Na relacijama puteva međuentitetska linija Stanić Rijeka - Šamac, međuentitetska linija Banj Brdo - Bijeljina - Rača i međuentitetska linija Stanić Rijeka - međuentitetska linija Karuše kretaće se vanredni prevoz i vozačima je upućena molba za oprezniju vožnju i da poštuju uputstva lica iz pratnje.

Zbog radova na sanaciji klizišta na dionici magistralnog puta Prijedor - Kozarac, na lokalitetu Kalate, saobraćaj se odvija dvosmjerno, usporeno, obilaznicom koja se nalazi uz magistralni put i regulisan je privremenom signalizacijom.

U toku je izgradnja male hidroelektrane, zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Kotor Varoš - Obodnik.

U toku su radovi na sanaciji klizišta na regionalnom putu Kotor Varoš - Kneževo, u mjestu Živinice, pa su radnim danima u vremenu od 7.00 do 17.00 časova povremene obustave saobraćaja u trajanju maksimalno pet minuta.

Na regionalnom putu Ukrina - Klupe, u mjestu Šnjegotina u toku su radovi na putu i drugom mostu, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično jednom trakom.

Zbog izgradnje raskrsnice na dionici magistralnog puta Gornja Vijaka jedan - Derventa i dionici regionalnog puta Gornja Vijaka jedan - Gornja Vijaka dva izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Zbog radova na magistralnom putu Drinjača - Milići - Vlasenica izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

U toku su radovi na dionici magistralnog puta Čatrnja – Gradiška, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično jednom trakom.

Na dionici magistralnog puta Banjaluka dva - Srpske Toplice, za vrijeme izgradnje mosta preko rijeke Vrbas, promijenjen je režim saobraćaja i regulisan privremenom signalizacijom.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini - granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog deminerskih radova na magistralnom putu Pelagićevo - Gradačac, u mjestu Turić Prosjek povremene SU obustave saobraćaja u vremenu od 8.05 do 15.05 časova.

Zbog izvođenja deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod - Odžak u mjestu Klakar Donji u vremenu od 8.15 do 15.05 časova povremene su obustave saobraćaje, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog deminerskih radova na dionici regionalnog puta Derventa - Podnovlje, na deminerskom radilištu "Gornji Božinci" u vremenu od 8.15 do 15.05 časova povremene su obustave saobraćaje, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Na dijelu regionalnog puta Ugljevik - Glavičice u rejonu Starog Ugljevika zbog aktiviranog klizišta odvijanje saobraćaja je usporeno, naizmjenično jednom saobraćajnom trakom, dok se i na regionalnom putu Priboj - Lopare, u mjestu Priboj, preko mosta na Labuđanskoj rijeci, saobraćaj zbog oštećenja mosta, odvija naizmjenično jednom trakom.

Zbog radova na raskrsnici na spoju auto-puta Banjaluka - Doboj i magistralnog puta Јohovac - Rudanka izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja tom magistralnom putu, kao i na dionici Modriča jedan - Vukosavlje /Јakeš/ - Podnovlje - Šešlije - Јohovac -Rudanka - Doboj - granica Republike Srpske/FBiH /Karuše/.

U toku je izgradnja male hidroelektrane "Krupac" na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici magistralnog puta Krupac - granica Republike Srpske /Bogatići/, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično jednom trakom.

Zbog klizišta, jednom trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina - Gornja Vijaka.

U toku su i radovi na dionici regionalnog puta Šekovići - Caparde i saobraćaj se odvija naizmjenično jednom kolovoznom trakom.

Na regionalnom putu Površnice - Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare - Priboj - Banj Brdo.

Na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica, u mjestu Strike, saobraćaj se, zbog klizišta, odvija jednom trakom naizmjenično.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod "NIS petrol" pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Zbog pokretanja klizišta, na lokalnom putu Svodna - Brezici, na području opštine Novi Grad, saobraćaj se odvija jednom trakom.

Na području FBiH saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu "Ormanica" na magistralnom putu Srebrenik - Orašje i u tunelu "Vinac" na magistralnom putu Јajce - Donji Vakuf.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo na magistralnom putu Јošanica - Stup saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na dionicama Srebrenik - Šićki Brod preko rijeke Tinje i u mjestu Drenik, Olovo - Semizovac preko rijeke Ljubine, na ulazu u Јajce, te na petlji Blatuša kod Zenice.

Na ovim lokacijama saobraćaj se odvija usporeno.

Zbog transporta mašina, danas će u vremenu od 9.30 do 10.00 i od 13.00 do 13.30 biti obustavljen saobraćaj u mjestu Broćanac na dionici Hutovo - Neum.

Na magistralnom putu Zenica - Nemila kroz tunel "Vranduk" od 5.00 do 21.00 čas saobraćaj se odvija nesmetano.

Od 21.00 do pola sata poslije ponoći vozila se propuštaju naizmjenično, a do 5.00 časova saobraćaj je kroz tunel obustavljen.

Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila teža od 7,5 tona alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče - Zavidovići - Olovo - Sarajevo.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Svi koji ulaze u Hrvatsku iz BiH idu u 14-dnevnu samoizolaciju. Za tranzit kroz Hrvatsku nema ove obaveze.

Ulazak u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obavezni PCR test akreditovane laboratorije iz BiH star maksimalno 48 časova.

Za vrijeme važenja ove mjere, ulazak u Crnu Goru nije moguć preko graničnih prelaza Hum i Metaljka.

Zbog radova u Crnoj Gori obustavljen je saobraćaj na graničnom prelazu Deleuša - Vraćenovići. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren na druge granične prelaze.

Državljani BiH koji ulaze u Republiku Srpsku, odnosno BiH, više ne podliježu mjeri izolacije u kućnoj sredini, niti su obavezni da imaju negativan PCR test.

BiH je otvorila granice prema Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori.

Odluka se odnosi samo na građane te tri države, dok državljani ostalih zemalja u BiH mogu ući ukoliko imaju opravdane razloge i negativan test na virus Kovid-19, ne stariji od 72 časa.

Ulazak u BiH je dozvoljen i za supružnike i maloljetnu djecu državljana BiH.

Srbija je otvorila svoje granične prelaze za putnički i robni saobraćaj bez neophodnog testa na virus korona i dozvole komisije.

Imajući u vidu ogromne napore koje medicinski radnici u Republici Srpskoj svakog dana ulažu da pomognu svim oboljelima uprkos opasnosti od virusa korona, AMS Republike Srpske donio je odluku da besplatno pruži uslugu prevoza vozila zdravstvenih radnika Srpske koji ostanu u kvaru ili im zatreba druga vrsta pomoći na putu na teritoriji Republike Srpske i BiH.