latinica  ћирилица
01/07/2020 |  21:44 ⇒ 22:02 | Autor: RTRS

Banjaluka: Dajak klub počeo novu sezonu (FOTO)

Dajak je jedan od simbola našeg grada, a vožnju dajakom na Vrbasu vole i Banjalučani i svi gosti koji dođu u naš grad. Kazao je gradonačelnik Igor Radojičić, koji je danas posjetio Dajak klub , povodom početka dajak sezone i obilježavanja decenije rada kluba.
Dajak (Foto:banjaluka.rs.ba) -
Dajak (Foto:banjaluka.rs.ba)

Grad je prije desetak godina podržao osnivanje kluba, a kako je istakao Radojičić – aktivnosti se održavaju u velikoj mjeri, zahvaljujući ogromnom entuzijazmu članova Dajak kluba.

Naveo je da se od planova u vezi sa izgradnjom pristaništa za dajak čamce nije odustalo, nego da ih je odložila epidemija izazvana korona virusom.

– Nadamo se da ćemo uskoro imati izgrađeno pristanište, a slični objekti su planirani i u Srpskim toplicama kod starog mosta, te kod budućeg velikog mosta u centru grada – rekao je Radojičić.

Andrej Zamolo iz Dajak kluba je zahvalio svima koji su pomogli rad kluba u proteklih deset godina i izrazio nadu da će i naredna decenija u životu Dajak kluba biti još uspješnija.

 - U proteklih deset godina koliko postoji naš klub, dali smo sve od sebe da stvorimo prepoznatljivu banjalučku priču kada je pitanju dajak. Naš cilj je da što prije riješimo pitanje prostorija za klub – kazao je Zamolo i dodao da će i ove godine biti održane trke dajak čamaca na Vrbasu, ali da škole dajakaštva neće biti, zbog aktulne epidemiološke situacije.

Zoran Sanković iz Turističke organizacije grada, naglasio je da trke dajak čamaca traju u Banjaluci još od pedesetih godina prošlog vijeka i da je dajak veliki turistički potencijal našeg grada.

- Iz godine u godinu, na Vrbasu imamo sve više dajak čamaca i to može samo da nas raduje, jer se nastavlja lijepa tradicija. Vožnja dajak čamcem je posebna atrakcija za sve turiste, jer mogu da dožive grad na drugačiji način, iz perspektive Vrbasa – zaključio je Sanković.

Predstavnici  Dajak kluba su, povodom desetogodišnjice rada kluba, uručili zahvalnice gradonačelniku Igoru Radojičiću i prijateljima kluba.