latinica  ћирилица
02/07/2020 |  13:47 ⇒ 17:06 | Autor: SRNA

Kompanija Pavgord iz Foče na putu preuzimanja bijeljinske Šećerane

Kompanija Pavgord iz Foče otkupila je 10 miliona KM dugovanja bijeljinske Šećerane u stečaju i namjerava da kupi svu njenu imovinu na licitaciji koja će biti raspisana uskoro, rekao je Srni advokat Pavgorda Miloš Stevanović.
Šećerana - Bijeljina - Foto: RTRS
Šećerana - BijeljinaFoto: RTRS

- Kao strateški investitor koji je u Bijeljini uložio znatna sredstva u Našu banku i Žitopromet, Pavgord kao jednu od svojih strateških investicija vidi i bijeljinsku Šećeranu - rekao je Stevanović.

Prema njegovim riječima, kao i u ranijim postupcima stečaja, Pavgord je otkupljivao potraživanja, kako od radnika, tako i od različitih pravnih lica.

- U ovom momentu, kompanija Pavgord je otkupila ukupno 10 miliona KM dugovanja od različitih povjerilaca, uključujući i sve radnike i trenutno ima većinu u Skupštini povjerilaca i namjerava da kupi svu imovinu na licitaciji, koja će biti raspisana uskoro - najavio je Stevanović.

Stevanović je naveo da ranije ponude za prodaju Šećerane u stečaju, koje su dostavljala treća lica, nisu imala nikakve efekte, a osim Pavgorda, koji je jedini ranije uplatio naknadu za učešće na licitaciji, niko nije bio zainteresovan.

- Trenutno se čeka zakazivanje Skupštine povjerilaca koja će biti održana čim se stvore uslovi, poštujući epidemiološke propise - rekao je Stevanović.