latinica  ћирилица
02/07/2020 |  15:41 | Autor: SRNA

Migrant poginuo pri pokušaju prelaska granice

Migrant nepoznatog identiteta poginuo je danas prilikom pokušaja prelaska granice u blizini Kulen Vakufa, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Portparol MUP-a USK Ale Šiljdedić rekao je da je pregledom tijela utvrđeno da je rana nanesena u leđa, najvjerovatnije, lovačkom puškom - sačmaricom, te da nema nikakvih saznanja o eventualnim osumnjičenim licima.

- Mještanin je jutros obavijestio policiju da grupa ilegalnih migranata nosi povrijeđenog muškarca kroz naseljeno područje. Policijski službenici i medicinski tim su izlaskom na teren konstatovali da je muškarac, nažalost, podlegao povredama - izjavio je Šiljdedić.

On je naveo da je vjerovatno riječ o korisnicima usluga prihvatnog kampa na lokalitetu Lipa, koji su pokušavali preći granicu sa Hrvatskom u blizini Kulen Vakufa.

Prema njegovim riječima, u Kulen Vakuf su upućeni pripadnici Јedinice za specijalističku podršku Ministarstva unutrašnjih poslova USK-a, kao i Sektora kriminalističke policije, koji su organizovali opširnu istragu.

- U toku su istražne radnje na mjestu gdje je pronađeno tijelo, odnosno pokušaće se prvo utvrditi tačna lokacija na kojoj je došlo do nemilog događaja. Zatim ćemo u kampu na lokalitetu Lipa pokušati utvrditi identitete svih osoba, koje će potom biti dovezene u prostorije Policijske stanice u Bihaću, na ispitivanje. Јoš ne možemo tvrditi da li se ubistvo dogodilo na teritoriji BiH ili Hrvatske - rekao je Šiljdedić.

U kompletan slučaj uključeno je i Tužilaštvo USK, prenosi N1.