latinica  ћирилица
05/07/2020 |  19:52 ⇒ 20:20 | Autor: RTRS

Žakovo: Deveta biciklistička brdska trka "Za sirac sira" (VIDEO)

U selu Žakovo kod Trebinja danas pravi adrenalinski događaj - deveta biciklistička brdska trka "Za sirac sira". Zbog pandemije i zatvorenih granica, učestvovali su domaći takmičari. Glavna, specijalna nagrada - hercegovački sir, i ove godine, otišla je u ruke najboljih.
Biciklistička trka - Foto: RTRS
Biciklistička trkaFoto: RTRS

Hercegovački krš, 30 i više stepeni, izazovna staza, biciklisti i čuveni sirac sira - obilježili su i devetu trku. Adrenalina nije manjkalo, iako je konkurencija bila nešto slabija nego prethodnih godina.

Kroz cilj prvi je prošao Petar Spaić. Četiri i po kilometra staze savladao je za 15 minuta i 11 sekundi.

U konkurenciji dama kroz cilj je prva prošla Kristina Gudelj. Uz nagrade, za učesnice trke i autentični buketi smilja.

Organizatori iz PD "Vučiji zub", zadovoljni što se trka održala, i prerasta u tradiciju, i što je svake godine sve više učesnika u konkurenciji omladinaca.

- Deevti put organizjujemo ovu lijepu priču u Žakovu. Cilj nam je ne samo promocija sporta, već i hercegovačkih sela i proizvoda, jer se i glavna nagrada pravi u ovom selu - rekao je Igor Škero, predsjednik PD "Vučiji zub".

Osim glavne elit trke, vožene su dječija i trka za juniore. Žakovo je danas okupilo ne samo sportiste, već i ljubitelje prirode, zdravog života i fotografije. Do naredne godine i malog, velikog jubileja 10. okupljanja "Za sirac sira".