latinica  ћирилица
13/07/2020 |  11:33 ⇒ 12:23 | Autor: RTRS

U Novom Gradu održana Svečana akademija

Svečanom akademijom u Novom Gradu, završeno je obilježavanje Petrovdana, Dana i krsne slave opštine.

Dodijeljene su zlatne i srebrne plakete i zahvalnice.

Zlatna plaketa dodijeljena je Fudbalskom klubu "Sloboda" ii Novog Grada, Zdravku Vajagiću, akademskom slikaru koji je ovoj opštini poklonio 11 umjetničkih djela Kulturno-obrazovnom centru Novi Grad te udruženju "Grin tim", za doprios u borbi protiv izgradnje odlagališta radioaktivog otpada na Trgovskoj gori.

Dodijeljene su srebrne plakete i zahvalnice. Za doprinos promociji opštine Novi Grad, velikim brojem filmskih projekata, zahvalnica je uručena i snimatelju Radio Televizije Republike Srpske, Nedeljku Lajšiću, čiji je posljednji dokumentarni film o Novom Gradu "Vrijedi ostati", premijerno prikazan.

- Meni je jako drago da je prepoznata moja ljubav prema Novom Gradu a istovremeno ovo prizanje u budućnosti će mi biti obaveza da opravdam ukzano povjerenje - rekao je Lajšić.

Svečanosti su u okviru ovogodišnjeg obilježavanja Dana i krsne slave ove opštine, organizovane u manjem obimu, kako bi se ispoštovale sve preporuke nadležnih, zbog pandemije virusa korona.

- Dosta manifestacija koje su bile tradicionalne i imaju podršku samih građana nismo mogli organizovati. Ipak ovo je prilika da se još jedom okupimo, istina u manjem broju, da se sjetimo šta se to praktično dešavalo između prošlogodišnje proslave i ove, šta smo to napravili, šta nismo - napomenuo je Miroslav Drljača, načelnik opštine Novi Grad.

U okviru obilježavanja Dana i slave opštine, održana je i izložba fotografija, posvećena 110. godišnjici od postojanja Fudbalskog kluba "Sloboda" iz Novog Grada.